Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyergyói vezetés a romániai hokibajnokság kisdöntőjében

Gergely Imre 2024. április 16., 20:02

Miután a kezdeti álmosságból felébredt a GYHK, kétgólos hátrányból fordítva simán nyerte a romániai jégkorongbajnokság kisdöntőjének első mérkőzését.

Gyergyói vezetés a romániai hokibajnokság kisdöntőjében
Magabiztos sikerrel kezdte a kisdöntőt a GYHK. Korábbi felvétel Fotó: Szász Adorján/GYHK

Meglepte a Steaua a Gyergyói Hoki Klubot az első harmad elején, Mikhnovék több veszélyes akciót összehoztak, kapuvasakat is lőttek. Jól látszott, hogy a piros-fehérek számára túl hosszúra nyúlt a pihenő az utolsó Erste Liga meccs óta.

Bodóéknak is megvoltak a lehetőségei, de ezeket sorra elszórakozták. Martinov és Filip azonban nem, így a játékrész felénél 0–2 volt az állás a Steaua javára. Ez azért volt meglepő, mert ezúttal a magyar válogatottal készülő Sárpátki, Fejes és Szilassy Zoltán edző kivételével a legjobb keretével volt a jégen.

Kis idő múlva Dalhuisen és Filip verekedett össze és ez a jelek szerint felrázta a gyergyóiakat, Orbán és Szigeti találatával 5 perc alatt egyenlítettek és a szünet előtt Vincze Péter emberelőnyben már a fordítást is meghozta.

Aki kicsit késett a középső harmad elejéről az nem láthatta Orbán második találatát, amire Timaru még válaszolt de Sylvestre a harmad végén visszaállította a kétgólos GYHK vezetést.

Fotó: Rokai Attila

A záró játékrész közepén egy percen belül Trancā és Sylvestre is betalált, és a végén Buda szépítő találata állította be a 7–4-es végeredményt.
A két csapat szerdán 17.30-tól ismét összecsap, a helyszín Otopeni lesz.

Román jégkorongbajnokság, kisdöntő, első mérkőzés:
Gyergyói Hoki Klub–Bukaresti Steaua 7–4 (3–2, 2–1, 2–1)
Gólszerzők: Brance Orbán (15. 21. perc), Szigeti Ákos (16.), Vincze Péter (20.) Sébastien Sylvestre (39., 51.), Daniel Trancā (50.) illetve Danil Martinov (9.), Andrei Filip (10.), Robert Timaru (25.), Buda Gábor (59.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.