Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egy gól sem esett a vb-selejtezőn, ez megfelelt a romániai válogatottnak

Horváth Bálint Ottó 2023. március 01., 21:30 utolsó módosítás: 2023. március 01., 21:34

Elérte célját a romániai teremlabdarúgó-válogatott, futsalban igencsak ritka eredménnyel, gól nélküli döntetlent játszott Finnország ellen, így megőrizte az első helyét, és bebiztosította továbbjutását a világbajnoki selejtező következő körébe.

Egy gól sem esett a vb-selejtezőn, ez megfelelt a romániai válogatottnak
Galérianézet
Helyzetek voltak bőven mindkét oldalon, de a kapusok tették a dolgukat Fotó: Haáz Vince

Nagy lehetőség előtt állt szerdán este a bukaresti Rapid Sportcsarnokban a Kacsó Endre által irányított és több székelyföldi játékost felvonultató romániai együttes, hiszen győzelem vagy döntetlen esetén maga mögött tarthatta a csoportriválist, amelyet tavaly idegenben 2–1-re sikerült felülmúlnia.

Lüktető volt a játék a mérkőzés elején, veszélyesebben játszott a házigazda, a finnek kapusa útját állta a próbálkozásoknak, de a túloldalon Toniță is nagyot mentett. Ezután a román csapat irányította ugyan a játékot, de sokáig nem tudott újabb lehetőséget kialakítani, majd gyors indítás után Ferreira került helyzetbe, de mellé lőtt. Aztán az első félidő közepén a vendégek átvették a kezdeményezést és több alkalommal is vezetést szerezhettek volna, a szünet előtt a kapufát találták el.

Nagy hazai helyzettel kezdődött a második játékrész, nagyot hibázott a finn kapus, de ezt nem tudták kihasználni, majd Mánya távolról veszélyeztetett. Hamar felerősödtek a vendégtámadások, azonban nem voltak eléggé pontosak a kapu előtt, majd a hajrához közeledve kisebb nyomás alá helyezték a hazai védelmet, Tonițănak többször nagyot kellett védenie. A végén Ferreira és Sasse kétszer is megnyerhette volna a meccset a romániai csapatnak, de a kapus a helyén volt.

A gól nélküli döntetlennel Románia megőrizte az első helyet a világbajnoki selejtezőcsoportban, és a vasárnap 14 órától kezdődő Dánia elleni idegenbeli utolsó találkozójának eredményétől függetlenül továbbjutott a selejtező elitkörébe.

Teremlabdarúgó világbajnoki selejtező, 8-as csoport:
Románia–Finnország 0–0.
Románia: Toniță – Sasse, Oliveira, Ferreira, Crăciun. Játszott még: Hadnagy, Iszlai, Mánya, Nastai.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.