Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Mind a négy válogatottól gólt vár az újságíró, közíró a pénteki negyeddöntőkben

Sebestyén Ervin 2024. július 05., 11:40

Döntőbe illő párharcokat rendeznek pénteken a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A németek a spanyolokkal, a portugálok a franciákkal szállnak harcba a továbbjutásért. A Székely Sport Csinta Samut kérte meg, hogy tippelje meg a végkimenetelt.

Mind a négy válogatottól gólt vár az újságíró, közíró a pénteki negyeddöntőkben
Csinta Samu minőségi focira számít a spanyol–német párharc során Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A Székely Sport megkereste Csinta Samu sepsiszentgyörgyi újságírót, közírót, hogy elemezze ki a pénteki negyeddöntőket és mondja el meglátásait a mérkőzések kapcsán. A 19 órától kezdődő Spanyolország–Németország rangadó igazán érdekes lehet, hiszen talán ez a két válogatott nyújtotta a legmagabiztosabb teljesítményt a kontinensviadalon, ezért ezúttal is jó játék várható el tőlük.

„Két olyan csapatról van szó, amely mindvégig futballozott az Eb-n és nem azért, mert rá volt kényszerítve, hanem mert megakarták mutatni mire képesek. Egyrészt nyilván a németek házigazdaként azzal az elvárással is kénytelenek szembesülni, hogy nem csak továbbjutást vagy éppen aranyérmet várnak el tőlük, hanem azt is, hogy szórakoztassák a közönséget és életben tartsák ezt a Németországban tomboló futball-lázt” – fejtette ki véleményét a Székely Sport megkeresésére Csinta Samu.

Hozzátette azt is, hogy a spanyolok esetében mindenképp fontos megemlíteni, hogy a fiatal kerettel rendelkező válogatott kiválóan szerepelt eddig és magasra rakták a lécet. Bennük van a bizonyítási vágy és technikailag is rendkívül fejlettek, így jó eséllyel vágnak neki a párharcnak.

A spanyolok kiválóan menetelnek a tornán Fotó: Robert Ghement/EPA/Agerpres

„Én hatalmas várakozással tekintek a mérkőzés elé, nagy élmény lesz ezt a két gárdát nézni egymás ellen. Spanyolország eddigi játékára nagyon nehéz felkészülni, nem látok náluk különösebb hibákat, gyengeséget, egyensúlyban vannak. Németországnál a kiváló középpályássorra hívnám fel a figyelmet, akik képesek tökéletes előkészítésekre, illetve minőségi a befejezésekre is.

Nagyon nehéz megmondani ki jut tovább, a rendes játékidőben 2–2-es döntetlenre tippelnék, ezt követően pedig bármi megtörténhet”

– árulta el Csinta Samu.

A későbbiekben, 22 órától megismétlődik a 2016-os Európa-bajnokság fináléja, akkor Portugália hosszabbításban verte meg a franciákat. Ebben az esetben viszont már kevésbé mondható el, hogy kiváló formában lennének a csapatok,

hiszen Franciaország akciógólt az eddigi négy meccsén nem szerzett, emellett Roberto Martínez gárdája is büntetőkkel ejtette ki Szlovéniát, a csoportkörben pedig kikapott Georgiától.

„Rendkívül imponáló az a magabiztosság, amivel rendelkezik Didier Deschamps együttese. Ugyanakkor elképesztő, hogy sokszor mennyire pontatlanul játszanak, a befejezésekről nem is beszélve.

A portugál válogatottban több fantáziát látok, több futballozni akaró embert érzékelek, mint ellenlábasuknál. Egyértelműen más összecsapásra számítok, mint a spanyol–német esetében, egy sokkal ravaszabb taktikát választhatnak a felek”

– nyilatkozta a Székely Sportnak.

Cristiano Ronaldo továbbra sem tudott betalálni az idei Eb-n Fotó: Robert Ghement/EPA/Agerpres

Meglátása szerint a francia válogatott könnyedén lemond arról, hogy szép futballt játsszon annak érdekében, hogy kiharcolja a továbbjutást.

„A legnagyobb segítség az lehet Portugália számára, ha Cristiano Ronaldónál kiszakad a gólzsák, mert egyértelműen látszik, hogy nagyon akar, nagyon küzd. Sok helyzet kimaradt, ez nem jellemző rá, úgy gondolom a franciák ellen már betalál és ennek köszönhetően a luzitánok irányába billen a mérleg. Megérzésem szerint 2–1-re győznek” – mondta el Csinta Samu.

Csinta Samu tippjei:

Spanyolország–Németország 2–2,
Portugália–Franciaország 2–1.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.