Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Kane találatára bombagóllal válaszoltak a dánok

Józsa Csongor 2024. június 20., 21:06

Megszerezték az előnyt, majd akárcsak az előző meccsen visszább húzódtak az angolok. Ezt a skandinávok hamar kihasználták, hogy aztán elfocizgassanak a legvégéig. Nyílt maradt a C csoport a foci Eb zárófordulójára.

Kane találatára bombagóllal válaszoltak a dánok
Egy-egy találat született a dán–angol összecsapáson Fotó: Robert Ghement/EPA/Agerpres

Csütörtök délután Frankfurtban a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában Dánia és Anglia nézett farkasszemet. Előbbiek az előző játéknapon nyertek a szerbek ellen, utóbbiak döntetlent jegyeztek a szlovénokkal. A két válogatott a legutóbbi Eb-n is találkozott, akkor az elődöntőben az angolok hosszabbítás után győztek 2–1-re. Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, Gerhard Aignerre, az UEFA korábbi főtitkárára emlékeztek a játékosok és a szurkolók.

Az angolok uralták a meccs elejét, a 18. percben megszerezték a vezetést: Walker harcolt a labdáért a jobb szélen, lapos beadása két védőn megpattanva jutott el Kane-hez, aki biztosan helyezte a jobb alsóba. A csatár már negyedik nagy tornáján szerzett gólt.

Válaszképp a skandinávok igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést, többet adogattak ellenfelük térfelén, ez a fölényük a 34. percben érett góllá, miután egy rosszul elvégzett angol bedobást követően Hjulmandhoz került a játékszer, a 28 méterről lövésre vállalkozott, a labda a kapufáról vágódott a hálóba, bombagóllal egyenlítettek.

A dánok lendületben maradtak, a szünetben 1–1 volt az állás.

A második felvonás jobban indította Gareth Southgate együttese, Foden lökete a kapufáról kifelé pattant. Meddő volt az angol területfölény. A 70. percben hármas cserét eszközölt a tréner, Watkins rögtön kecsegtető helyzetbe is került, szemben a kapussal nem tudta elpasszolni a labdát Schmeichel mellett. A másik oldalon Hjöjberg tesztelte a hálóőrt.

A hajrában egyik csapat sem kockáztatott, apróbb helyzeteket összehoztak, maradt az első játékrészben kialakított eredmény.

A C csoportban még nem dőlt el semmi, Anglia az egyetlen amelyik nyerni tudott a két forduló alatt, így ő van valamelyest lépéselőnyben. A zárómeccseket kedden 22 órától játsszák, ekkor Anglia–Szlovénia és Dánia–Szerbia párharcokat rendeznek.

Labdarúgó Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló:

Dánia–Anglia 1–1 (1–1).
Frankfurt, vezette: Soares Diaz (portugál).
Gólszerzők: Morten Hjulmand (34.), illetve Harry Kane (18.).
Dánia: Schmeichel – Vestergaard, Andersen, Christensen – Kristiansen (Bah, 62.), Hojbjerg, Hjulmand (Norgaaed, 82.) , Maehle, Eriksen (Skov Olsen, 82.) – Hojlund (Poulsen, 67.), Wind (Damsgaard, 62.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.
Anglia: Pickford – Trippier, Guehi, Stones, Walker – Rice, Alexander-Arnold (Gallagher, 54.) – Foden (Watkins, 70.), Bellingham, Saka (Bowen, 70.) – Kane (Eze, 70) . Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.

Labdarúgó Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló

2024. 06. 20. 16:00SzlovéniaSzerbia1-1
2024. 06. 20. 19:00DániaAnglia1-1

Labdarúgó Európa-bajnokság, C csoport

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Anglia
2
1
1
0
2-1
4
2
Szlovénia
2
0
2
0
2-2
2
3
Dánia
2
0
2
0
2-2
2
4
Szerbia
2
0
1
1
1-2
1

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.