Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Ismerős játékvezető bíráskodik a magyar–svájci meccsen

Zátyi Tibor , MTI 2024. június 13., 13:35

Az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője, a szlovén Slavko Vincic bíráskodik a szombati Magyarország–Svájc labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

Ismerős játékvezető bíráskodik a magyar–svájci meccsen
A szlovén játékvezető legutóbb 2022 szeptemberében, a Nemzetek Ligájában rendezett meccsen fújt a magyaroknak, amikor Szoboszlaiék 1–0-ra nyertek Németország vendégeként Fotó: MTI/Ilyés Tibor

Az európai szövetség csütörtökön tette közzé a szombati találkozók játékvezetői stábjainak összetételét.

Vincic 2010 óta tevékenykedik FIFA-játékvezetőként, Damir Skomina bírói csapatának tagjaként részt vett a 2012-es kontinenstornán, a három évvel ezelőtti Európa-bajnokságon két csoportmeccset és egy negyeddöntőt vezetett, a 2022-es világbajnokságon pedig két csoportmeccsen kapott feladatot.

Két évvel ezelőtt az Európa Liga, idén pedig a Real Madrid–Borussia Dortmund BL-döntőt dirigálta.

A magyar válogatott háromszor találkozott a szlovén bíróval: 2016 szeptemberében gól nélküli döntetlent játszott a Feröer-szigetek vendégeként világbajnoki selejtezőn, 2018 novemberében hazai pályán 2–0-ra legyőzte Finnországot a Nemzetek Ligájában, majd 2022 szeptemberében 1–0-ra nyert Németország vendégeként a Nemzetek Ligájában.

A svájciak kétszer játszottak az ő játékvezetése mellett: 2021 júniusában 3–1-re verték a törököket Európa-bajnoki csoportmeccsen, majd októberben 2–0-ra nyertek az északírek ellen vb-selejtezőn.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.