Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két rangos lovasverseny lesz hétvégén Csíkban

Dobos László 2024. május 31., 10:53 utolsó módosítás: 2024. május 31., 13:09

Szombaton és vasárnap is látványosnak ígérkező lovasversenyek zajlanak a Csíki medencében. Csibában nemzetközi lovasíjász vetélkedő, Kotormányban pedig regionális lovastusa megmérettetés lesz.

Két rangos lovasverseny lesz hétvégén Csíkban
Galérianézet
Látványos lovasíjász-viadal ígérkezik Csibában Fotó: Pinti Attila

Vasárnap tartják Csíkszeredában, a csibai lovaspályán a Csíkszeredai Kerecsen Lovasíjász Egyesület idei nemzetközi lovasíjász versenyét. Lőrincz Rómeótól, az egyesület vezetőjétől megtudtuk, hogy a csibai nemzetközi lovasíjász-verseny vasárnap 8-13 óra között zajlik, a benevezők száma jelentős, a viadal pedig szerepel a nemzetközi szövetség éves naptárában, az eredmények beszámítanak a világranglistástába.

Ferencz Katalin, a kotormányi lovasverseny főszervezője Fotó: Pinti Attila

Regionális lovastusa verseny helyszíne lesz szombaton és vasárnap Kotormány. A lovastusa három részből áll: díjlovaglásból, természetes akadályokkal tűzdelt tereplovaglásból és díjugratásból. A Kavalliera Lovasklub vezetője, Ferencz Katalin ismertette, hogy a kotormányi versenyre két jeles magyarországi bíró és pályaépítő érkezett Székelyföldre, Nagy Sándor és Fülöp Sándor, a Román Lovas-szövetséget pedig Isabella Nădășan képviseli. Szombaton 10 és 15 óra között lesz díjlovaglás, rajtengedély-vizsga, díjugratás és lovastorna bemutató, vasárnap pedig szintén 10 órától „lovastusa derby cross” szerepel a programban.

A kotormányi Kavalliera Lovasklub pályája madártávlatból Fotó: Pinti Attila

Mindkét versenyre minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak – hangsúlyozta Ferencz Katalin és Lőrincz Rómeó.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.