Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
avatar
Somogyi Botond

2024. május 22., 18:44

Szoboszlai – messze a legendától

A világhálón való olvasás, böngészés során néha fel-felbukkan egy-egy celebhír, pontosabban fogalmazva bulvárkiadványok hírességekről szóló pletykái. Legutóbb például: Szoboszlait új barátnőjével fotózták le (megjegyzem, a régiről is írtak egy-két dolgot).

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nem olyan rég egy másik „hír” is keringett a neten: lenyűgöző Szoboszlai új tetoválása. Ezt azért nem hagytam figyelmen kívül, s beleolvastam a szövegbe, mi több, a képet is megnéztem. S inkább elképedtem, mintsem hogy mindez lenyűgözött volna. A mellkasára készített tetoválás (megjegyzem, testén már alig van hely tetkónak) többek között a Föld térképe, néhány bolygó és egy emberi karakter is látható. Utóbbi felett díszeleg a „balance”, azaz „egyensúly”, alatta pedig a „faith” (hit) felirat, középen egy kis szójáték olvasható, hogy „Impossible” (lehetetlen), de oly módon, hogy annak első két betűje (I és M) más típussal van írva, vagyis „én lehetséges vagyok”.

Mindezt még kiegészíteném azzal, hogy az idén télen rendezett Sportcsillagok gálájára magángéppel repült Budapestre, s az esti díjátadóra többórás szépségszalonban való tartózkodás után limuzinnal érkezett. Persze megtehette, hiszen a gázsijából ez simán futja – akár hetente többször is. Közben jó néhány hétre lesérült (az idén két alkalommal is), s a Liverpoolnak kénytelen volt nélkülöznie a játékát.

Nos a világért sem állítom, hogy az előbb említett szalagcímek, celebhírek és a sérülés között szoros kapcsolat van, elvégre számtalan túlterhelt labdarúgó sérül le. Ám azt sem, hogy a kettő egymástól teljesen független.

Mert amikor egy sportolónak a magánéletéről legalább annyit (ha éppenséggel nem többet) cikkeznek, mint a pályán nyújtott teljesítményéről, akkor ott valami nincs rendben. Persze azt is tudom, hogy a sztárrá válással sokszor együtt jár sok minden más, mint például a paparazzik és a tabloidok érdeklődése (merthogy ez utóbbiaknak is meg kell élniük valahogy).

Szoboszlai esetében azonban mi, magyarok, egy kicsit félünk. Mert mi nem portugálok, franciák vagy angolok vagyunk, ahol minden négyzetméteren hemzsegnek a sztárok.

Nekünk egy Szoboszlaink van, s azt féltjük. Mert szükségünk lenne rá a nemzeti tizenegyben – jó formában.

Úgy, ahogy emlékezünk rá a novemberi Montenegró elleni mérkőzésről.

Ám amióta tavasszal visszatért néhány hetes sérüléséből, a magyar középpályás már nem igazán találja helyét a liverpooli gyepen – s a csapatban sem. Ezt pedig Jürgen Klopp is hamar észrevette, mert egy idő után Szobo kezdett ki-kimaradozni a kezdő tizenegyből mind a bajnokságban, mind pedig a nemzetközi kupákban. A bajnokság utolsó harmadában már nem az a játékos volt, akiről ősszel ódákat zengtek. A mezválasztáskor tavaly Szoboszlai a 8-as trikót vette el, mondván, elődjének nyomdokaiba szeretne lépni. Csakhogy Steven Gerrard fogalom és klublegenda Liverpoolban. Ahhoz, hogy hozzá hasonlíthassa magát, sok idényt kell lehúznia a Mersey folyó partján rendkívül meggyőző, folyamatosan magas szintű játékkal – lehetőleg beképzeltség és nagyzolás nélkül.

A jó játéktól, amellyel megszoktatta az angol kisváros szurkolóit, a magyar sztárjátékos egyelőre messze van. Mi pedig talán azért örvendtünk, hogy az utóbbi időben kevés játékpercet kapott a Poolnál, mert legalább nem sérült le az Európa-bajnokság előtt. Nekünk ugyanis nagy szükségünk volna egy kiváló fizikai állapotban levő, jól játszó Szoboszlai Dominikre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
A Puskás Arénában rendezik a 2026-os BL-döntőt
MTI 2024. május 22., szerda

A Puskás Arénában rendezik a 2026-os BL-döntőt

Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében.

Fülöp és Nombot is kezdő volt Litvánia ellen
Dobos László 2024. május 17., péntek

Fülöp és Nombot is kezdő volt Litvánia ellen

Győzelemmel kezdte meg a Moldova fővárosában zajló női labdarúgó tornát a romániai U16-os női válogatott. A Litvánia elleni mérkőzésen mindkét székelyföldi lány, Fülöp Boglárka és Anabelle Nombot is kezdő volt.

FTC
Kivásárolja egy klub, távozik a Fradi edzője
Józsa Csongor , MTI 2024. május 16., csütörtök

Kivásárolja egy klub, távozik a Fradi edzője

Dejan Stankovic távozik a magyar bajnok és Magyar Kupa-ezüstérmes Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról – értesült az M4Sport csütörtökön.

A kupagyőztes a Sepsi Arénába költözik az Európa Liga meccsére
Józsa Csongor 2024. május 16., csütörtök

A kupagyőztes a Sepsi Arénába költözik az Európa Liga meccsére

Két másodosztályos focicsapat nyert kupát, így indulhat el a második számú európai kupaporondon. A Vajdahunyadi Corvinulnak a Sepsi OSK nyújtott baráti jobbot. Fura helyzet, a Szuperligában nem indulhat, a nemzetközi porondon igen az erdélyi alakulat.

Magyar Kupa: a Paks történelmi diadalt aratott a Fradi felett a döntőben
MTI 2024. május 15., szerda

Magyar Kupa: a Paks történelmi diadalt aratott a Fradi felett a döntőben

A Paks hosszabbításban 2–0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

Minden játékos behívható volt, itt a magyar fociválogatott kerete az Eb-re
MTI 2024. május 14., kedd

Minden játékos behívható volt, itt a magyar fociválogatott kerete az Eb-re

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

Kovács István vezeti Dublinban az Európa-liga finálét
Sebestyén Ervin 2024. május 13., hétfő

Kovács István vezeti Dublinban az Európa-liga finálét

Jelenleg Kovács István a legnépszerűbb romániai játékvezető, a nagykárolyi bíró számos rangadót vezetett már az idei szezonban, ezúttal pedig az UEFA az Európa-liga fináléjának irányítását bízta rá.

Két székelyföldi lányt behívtak az U16-os női fociválogatottba
Dobos László 2024. május 13., hétfő

Két székelyföldi lányt behívtak az U16-os női fociválogatottba

Kisinyovban, Moldova fővárosában vendégszerepel a pünkösdi ünnepek alatt a romániai U16-os női labdarúgó-válogatott. A keretnek az FK Csíkszereda két játékosa is a tagja.

A CONIFA küldetése, hogy mindenkinek lehetőséget adjon
Zátyi Tibor 2024. május 07., kedd

A CONIFA küldetése, hogy mindenkinek lehetőséget adjon

A közel-keleti politikai és háborús helyzet miatt elhalasztották a Kurdisztánba tervezett CONIFA férfi labdarúgó-világbajnokságot. A szervezet alelnökét, Wenczel Kristófot a döntés hátteréről kérdeztük.

A háborús helyzet miatt sokan visszaléptek, elhalasztották a CONIFA-vébét
Zátyi Tibor 2024. május 01., szerda

A háborús helyzet miatt sokan visszaléptek, elhalasztották a CONIFA-vébét

A közel-keleti politikai és háborús helyzet miatt a Független Labdarúgó Egyesületek Szövetsége elhalasztotta a júniusban Kurdisztánba tervezett férfi világbajnokságot.

Vélemény
avatar
Somogyi Botond: Hullámvasúton a vasutasok

Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a kolozsvári vasutasklub az idei szezonban mutatott teljesítménye kapcsán. ...

avatar
Somogyi Botond: Húsz év múlva

A cím nem Dumas A három testőr című regényének a folytatására utal, hanem arra, hogy 2004 után ...

avatar
Somogyi Botond: Foci-vb furcsaságokkal

– Remélem, hamar befejeződik az előadás, mert nemsokára kezdődnek a vb-meccsek, s szeretném megnézni őket ...

×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.