Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Székelyhon napilap előfizetés    Krónika napilap előfizetés    Nőileg előfizetés    Gaga rádió

„Ez egy életstílus” – interjú Molnár Dáviddal, a Marosvásárhelyi SE kapusával

2022. február 11., 19:08 utolsó módosítás: 2022. február 11., 19:53

Igencsak sűrű programmal jár egy hivatásos sportoló élete, minden nap tele van izgalommal és pörgéssel. Ennek ellenére sikerült elkapnom egy rövid interjú erejéig Molnár Dávidot, a Marosvásárhelyi SE kapusát, hogy általa részletesebb betekintést nyerjek egy futballista életébe. Dávid többek között arról beszélt, hogy miként került a szakmába, valamint a futball szépségeiről és nehézségeiről is bőven mesélt beszélgetésünk során.

„Ez egy életstílus” – interjú Molnár Dáviddal, a Marosvásárhelyi SE kapusával
Galérianézet
Molnár Dávid büszke arra, hogy játszhatott a 3. Ligában, és reméli, még magasabb szinten is kipróbálhatja magát. Archív Fotó: Haáz Vince

– Mikor és hogyan ismerkedtél meg a focival?

– Emlékszem, hogy még nagyon fiatal voltam, talán öt-hat éves, amikor óvodába szünetenként odaadták a labdát a gyerekeknek és mindenki szaladt utána, versengés volt érte. Olykor nekem is lehetőségem adódott, hogy belerúgjak és már akkor megtetszett. Meg persze otthon mindig volt labdánk, és így számomra egy nagyon természetes dolognak tűnt, hogy szabadidőmben azzal szórakoztam el. Na meg nagyszüleim is komolyan követték a focit, mert nagyapám hivatásos focista volt (Molnár János, Marosvásárhelyen játszott a második ligában – szerk. megj.), és ahogy a családdal követtük a mérkőzéseit a tv-ben, megtetszett nekem.

– Melyik volt az a pont az életedben, amikor eldöntötted, hogy ezt a sportot választod szakmaként?

– Tízedik osztályos lehettem, még líceumba jártam és nem tetszett a szak, amire akkor jártam. Egyébként sem találtam, hogy melyik lenne az a szakma, amiben el tudom képzelni magam, és ahogy ezen töprengtem, rájöttem, hogy mennyire szeretem a focit. Ugyebár akkortájt már intenzíven futballoztam, felnőttcsapatban játszottam és ott hallottam, hogy komoly pénzeket kapnak a hivatásos focisták.

Ekkor fogalmazódott meg bennem a kérdés, hogy miért ne lehetne ez egy megélhetőség, ha komolyabb szinteken űzöm. Elvégre, ha azt csinálom, amit szeretek és még meg is fizetnek érte, akkor számomra ez a tökéletes szakma.

Fotó: Haáz Vince

– Tudtommal először Marosvásárhelyen kezdtél bele a fociba, majd később Csíkszeredába n folytattad. Melyik csapatokban játszottál és milyen élményekkel maradtál?

– Marosvásárhelyen játszottam a legelső komolyabb, versenyképes futballcsapatban, a Szász Adalbert Sportlíceum csapatában, ami megyei és országos szintű bajnokságokon vett részt. Ugyebár állami támogatásból él a líceum, így az alapvető felszerelések is hiánycikkeknek számítottak sokszor, meg néha nem is tudtunk kiszállásra menni, mert az intézmény nem tudott ebben támogatni pénzügyileg. Sokszor a szülők kellett elvigyenek a mérkőzésekre, tehát nem voltak túl jó kondíciók. Utána elkerültem egy megyei, felnőttcsapathoz, a Marosvásárhelyi SE-hez, ott már egy kicsivel jobb körülmények fogadtak, és fizetést is kaptam, ami tizenhat évesen nagyon érdekes volt számomra, költőpénznek szuper volt. Itt már lehetőségem adódott belekóstolni a komoly fociba és nagyon tetszett, hogy felnőttcsapatban játszhattam, hiszen nagyobb mentorok, modellek voltak a csapatban, akikre felnézhettem, akik inspiráltak. Végül innen kerültem az FK Csíkszereda labdarúgó akadémiájának a csapatába a Székelyföld Labdarugó Akadémián keresztül. Mivel az intézmény naprakész követi a fiatal tehetségeket és látták bennem a potenciált, így felajánlottak egy helyet a csapatban, s ezáltal a legszebb éveimet tölthettem Csíkszeredában, mint foci, mint magánélet terén. Amilyen körülmények voltak és amilyen sportszinten fociztunk, az mind profizmus volt.

– Jelenleg hol tartózkodsz és mivel foglalkozol?

– Jelenleg Marosvásárhelyen élek, testnevelő tanárként dolgozom, emellett kapusedző és szerződéses futballista is vagyok. Továbbá, most végzem a sporttanácsadói mesterképzést a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen.

– Miből áll egy focista napja? Hogyan készültök egy mérkőzésre, bajnokságra?

– Küldtek egy programot, hogy mire kell odafigyelni az étkezések során, hogy a protein meg a szénhidrát bevitel megfelelő legyen. Még amire nagyon odafigyelnek, azok a vitaminok. Fontos, hogy milyen vitaminokat, proteineket és étrendkiegészítőket szedünk. Ezek mellett vannak különböző szessziók évközben. Például, amikor a csapat versenyre készül, akkor van, hogy napi két edzést is tartanak. Az egyik inkább erőnléti, edzőteremben, a másik pedig kint a csapattal, inkább taktikai, technikai edzés. A felkészülési időszakban több az erőedzés, majd a bajnokság közeledtével jön az alapozás, ilyenkor tartjuk a taktikai edzéseket. Ez a kettő váltakozik.

Ez egy életstílus, tehát folyamatos odafigyelést igényel a nap bármelyik részében, hiszen egészségesnek és erősnek kell lenni ahhoz, hogy jól tudjunk teljesíteni.

Ez egy profi csapatnál úgy történik, hogy általában késő reggel, délelőtt vannak az edzések, majd utána a focisták odamennek a sportkomplexumhoz, ott svédasztalos reggeli várja őket, mindenféle tápláló finomsággal. Ezután mindenki azt csinál úgymond, amit szeretne. Lehetőség van nyújtani, vagy konditerembe biciklizni, van masszőr is, ha esetleg valakinek szüksége van rá, valamint ilyenkor kapunk vitaminokat is. A délutáni órákban pedig az edzés taktikai része jön. Ha ezeken mind túlvagyunk, utána csapattevékenységgel zárjuk a napot. Szoktak lenni kisebb csapatösszerázók, amikor elmegyünk gokartozni vagy biciklizni közösen, vagy csak pihenünk, beszélgetünk s kártyázunk. S akkor szombaton, néha szerdán bajnoki mérkőzések vannak.

Fotó: Haáz Vince

– Az egészséges test része az egészséges lélek is. A mentális egészségetekre mennyire figyelnek oda?

– Az a gond, hogy erre nem nagyon van igény, főleg itt Romániában. Amit láttam profi csapatoknál, arról is csak annyit tudok mondani, hogy nagyon nagy hiány van a sportpszichológusokból. Illetve lenne rá igény, csak valamiért nem alkalmaznak ilyen szakembert. Külföldön amit láttam, meg Magyarországon, profi csapatoknál van orvos, sportpszichológus, és a fiatal 15-16 évesek rendszeresen járnak konzultációkra, akár a magánéletről akár a sportról legyen szó. Merthogy nagy a nyomás rajtunk, ha belegondolsz.

Ha egy iskolás, egy tinédzser gyermek bekerül a felnőttcsapatba, ott vannak erőteljes férfiak, meg olyan személyiségek, akik lehet úgy reagálnak egy fiatalra, mint potenciális ellenség, aki átveheti az ő helyét a jövőben, és akkor megy ez a párbaj, a harc a posztért.

Ilyen esetekben a fiatalabb sportolónak vagy megvan a mentalitása, személyisége, van olyan erős, hogy bent marad, vagy én nagyon sok olyan személyt láttam, aki elvesztődött emiatt, mert egyszerűen az öltözőben „megették” és nem volt kivel beszéljen. A tehetsége megvolt, csak mentálisan nem bírta, és sajnos nagyon sok tehetség elvesztődik, mert mentálisan nincsen rendben.

Általában az edzők megpróbálják betölteni ezt a posztot. Nálunk Romániában az edző az atyaúristen is. Egyszerre edző, pszichológus, orvos, másodedző, erőnléti edző, mert hogy egyszerűen nincs nálunk Romániában keret arra, hogy legyen hét-nyolc edző egy csapatban. Van egy s az mindent csinál.

– Kérlek mesélj egy kicsit az eddig bejárt karrieredről, melyik volt eddig a legemlékezetesebb meccsed és miért?

– Eddig a legmagasabb szint, ahol játszottam, az a harmadik liga volt. Egy szezont lefutottam, az volt az első szezonom a harmadik ligában, amire büszke is vagyok, és az volt eddigi legnagyobb eredményem. Ott belekóstoltam egy kicsit, hogy milyen egy profi szintű futballbajnokság, és hát mentálisan is ott kell legyen az ember. Hiszen bele kell gondolni abba, főleg fiatal játékosként, hogy van olyan csapattársam, aki tényleg ebből él meg, és ki kell fizesse a havi bérleteket, a számlákat. Van családja, akit el kell lásson.

Ilyenkor rajtad is múlik egy meccs, és ha hibázol, akkor elég nagy a nyomás és ezt éreztem is egy adott ponton.

De ettől függetlenül szépen tekintek vissza erre is és vágyom, hogy megint azon a szinten vagy magasabban legyek. Ha nem is játékosként, akkor legalább edzőként.

Fotó: Haáz Vince

A legemlékezetesebb meccsem is akkor volt, amikor a bennmaradásért küzdöttünk a harmadik ligában, és volt egy mérkőzésünk a téli szünet előtt. Az nagyon fontos győzelem volt és én lettem a meccs embere, mivel kulcsfontosságú szerepem volt kapusként az 1-0-s győzelmünkben. Vezettünk és rengeteg helyzete volt az ellenfélnek, de ki tudtunk védekezni és nagyon örülök, hogy hozzá tudtam járulni ehhez a győzelemhez. Örültem, hogy győztünk és mehetünk a téli szünetre.

– Van példaképed, vagy olyan személy, aki inspirál? Ha igen, ki és miért?

– Van egy svájci kapus, akinek egyaránt tetszik a technikai és az öltözködési stílusa is. Csodálatra méltó az, ahogy mindig mosolyog és nagyon higgadt, nyugodt. Yan Sommernek hívják, a német Bundesligában véd. Hát igen, ő az. 

Jó lenne egyszer elbeszélgetni vele, vagy egy közös edzésben részt venni vele. Szeretnék olyan lenni, mint ő, számomra nagyon inspiráló a személyisége. 

– Mik a terveid a jövőre nézve?

– Jó kérdés, nagyon jó kérdés. Szeretném mindenképp kihozni a maximumot a játékoskarrieremből, ami még hátravan. Minél magasabb, harmadik vagy akár második ligában is szerepelni, ha ez összejöhet. Akkor tudni fogom, hogy én mindent beleadtam és amit tudtam megvalósítottam. Meg persze azért is jó lenne eljutni odaáig, mert szeretek játszani. A másik tervem pedig az edzői karrier, kapusedzői vagy akár csapatedzőként.

Dávid Viktória

A szerző egyetemi hallgató, szakmai gyakorlatát a Székelyhon.ro portálnál végzi.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett sport.szekelyhon.ro aldomainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?
A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.
A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székely Sport által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID sport.szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll sport.szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs sport.szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárat  
newsvote_ sport.szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
sport.szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap
saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

 

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act  facebook.com  munkamenet  harmadik fél
c_user  facebook.com  1 nap  harmadik fél
datr  facebook.com  1 nap  harmadik fél
fr  facebook.com  1 nap  harmadik fél
locale  facebook.com  1 nap  harmadik fél
presence  facebook.com  munkamenet  harmadik fél
sb  facebook.com   1 nap  harmadik fél
spin  facebook.com   1 nap  harmadik fél
wd  facebook.com   1 nap  harmadik fél
x-src  facebook.com   1 nap  harmadik fél
xs  facebook.com   1 nap  harmadik fél
urlgen  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
csrftoken  instagram.com   1 év  harmadik fél
ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
ig_cb  instagram.com  1 nap  harmadik fél
ig_did  instagram.com  10 év  harmadik fél
mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
sessionid  instagram.com  1 év  harmadik fél
shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE  youtube.com  1 nap  harmadik fél
SSID  youtube.com  1 nap  harmadik fél
SID  youtube.com  1 nap  harmadik fél
 SIDCC   youtube.com  1 nap  harmadik fél
SAPISID youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID youtube.com 1 nap harmadik fél
GPS youtube.com 1 nap harmadik fél
YSC youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID youtube.com 1 nap harmadik fél
 __Secure-xxx  youtube.com  1 nap harmadik fél 

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

 

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID; cookieControll; cookieControlPrefs; _ga; _gat; _gid.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni. A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek. A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads; _fbp; ads/ga-audiences; DSID; fr; IDE; pcs/activeview; test_cookie; tr


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act; c_user; datr; fr; locale; presence; sb; spin; wd; x-src; xs; urlgen; csrftoken; ds_user_id; ig_cb; ig_did; mid; rur; sessionid; shbid; shbts; VISITOR_INFO1_LIVE; SSID; SID; SIDCC; SAPISID; PREF; LOGIN_INFO; HSID; GPS; YSC; CONSENT; APISID; __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.