Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az FK Csíkszereda nekiszökött a Dinamónak, álom maradt a Szuperliga

Józsa Csongor 2024. május 27., 22:25 utolsó módosítás: 2024. május 27., 22:27

A kétgólos előny árnyékában a fővárosi együttes a kivárásra játszott. A székelyföldiek alaposan odatették magukat, irányították a meccset. Csupán a gólszerzés elmaradt.

Az FK Csíkszereda nekiszökött a Dinamónak, álom maradt a Szuperliga
Galérianézet
A visszavágón nem nagyon látszott, melyik az élvonalbeli együttes Fotó: Pinti Attila

Hétfőn este telt ház előtt lépett pályára az FK Csíkszereda és a Bukaresti Dinamo a labdarúgó Szuperliga osztályozójának visszavágóján. A fővárosiak lépéselőnyben voltak, miután egy héttel korábban hazai környezetben 2–0-ra legyőzték a másodosztályos ellenlábasukat.

Támadó felfogással vágott neki az összecsapásnak a házigazda, alaposan megnyomta az első negyedórát, a 13. percben Jebari távoli bombája a bal felsőben kötött ki. A lövést megelőzően viszont Makrai leshelyzetben volt, ő továbbította a játékszert a középpályásnak. A VAR-rendszer megerősítette a partjelző döntését, így nem adták meg a találatot.

Fotó: Pinti Attila

Válaszképp a 24. percben Politic a felső kapufát találta telibe, de itt is leshelyzetből passzolt csapattársa az odavágón mindkét találatot szerző játékosnak.

A 29. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania Ilyés Róbertnek, a meccs addigi legjobb játékosa, Jebari izomsérülést szenvedett, helyére a brazil Francisco állt be.

Fotó: Pinti Attila

A játékrész második felére visszaesett a meccs tempója, többnyire mezőnyben csordogált a játék. A hazaiak trénerének a második változtatást is meg kellett ejtenie, Veres is lesérült.

A ráadásban Gál-Andrezly felívelt labdájára Babati csapott le a büntetőterületen belül, de a védő szorításában mellé pöccintette. Összességében a csíkszeredai együttes volt a jobb, tett többet a gólszerzésért, a Dinamo csupán várakozó üzemmódban topogott.

Fotó: Pinti Attila

A második felvonás nagy FK-lehetőséggel indult, Makrai lerázva védőjét középre passzolt, az érkező Babati csak belékapott, így a kapu tövéből tisztázni tudtak a védők. Gál-Andrezly oldalhálóba lőtt labdája követte ezt.

Golubovic két nagy védését mutatott be Csürös és Nagy távoli lövéseinél.

Az utolsó negyedórában két csatárral rohamozott a házigazda, ellenlábasa még annyit sem mutatott tudásából, mint az első félidőben.

Fotó: Pinti Attila

A visszavágón az FK Csíkszereda nem csak felnőtt a Dinamo szintjére, hanem valósággal lefocizta őket. Megvoltak a gólszerzési lehetőségei, ezek kimaradtak, így jövőre is a 2. Liga mezőnyében maradtak. Fennállásuk óta most voltak a legközelebb, hogy belépjenek az élmezőnybe, ezúttal ez nem jött össze.

Labdarúgó Szuperliga osztályozó, visszavágó:

FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo 0–0.
Összesítésben 0–2.
Városi Stadion, vezette: Horațiu Feșnic.
FK: Gyenge – Nagy (Jelena, 78.), Kelemen, Csürös, Apro – Veres (Pintér, 42.), Szondi (Gheralia, 78.) – Babati, Jebari (Francisco, 29.), Gál-Andrezly – Makrai. Edző: Ilyés Róbert.
Dinamo: Golubovic – Moura, Patriche, Homawoo, Amzăr (Grigore, 83.) – Milanov, Gnahore, Pavicic (Iglesias, 46.) – Bani, Abdallah (Bordușanu, 88.), Politic (Gregorio, 88.). Edző: Zeljko Kopic.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.