Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A hajrában dőlt el a Maros megyei Szuperkupa sorsa

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 01., 13:58 utolsó módosítás: 2023. szeptember 01., 14:07

A 4. Ligában címvédő Radnóti SK nyerte meg a Maros megyei labdarúgóidényt felvezető Szuperkupa-mérkőzést, miután csütörtökön 1–0-ra felülmúlta a kupagyőztes Marosvásárhelyi ASA-t.

A hajrában dőlt el a Maros megyei Szuperkupa sorsa
A radnótiak örülhettek a végén. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A két együttes még szerdán délután összecsapott egymással a marosszentkirályi Junior sportbázison, de a hirtelen érkezett vihar miatt az 50. percben 0–0-s állásnál félbe kellett szakítani a játékot. A találkozót ezután már nem lehetett folytatni, a pálya ugyanis a játékra teljesen alkalmatlanná vált, nagy részét víz borította.

A mérkőzést csütörtökön délután folytatták az 50. perctől, de immár más helyszínen, a meggyesfalvi pályán.

A győztes kiléte a hajrában dőlt el, a mindent eldöntő találatot a 87. percben szerezte a Radnóti SK Andrei Stoica révén, és ezzel a bajnoki serleg után a Szuperkupát is a magasba emelték.

A bajnokság után a Szuperkupát is megnyerte a Radnóti SK Fotó: Facebook/CS Iernut

A két rivális szeptember 9-én, jövő szombaton 11 órától kezdi az új bajnoki szezont a 4. Liga elitcsoportjában. Az 1-es csoportban a radnótiak Mezőrücsöt fogadják, míg a 2-esben a vásárhelyiek a városi vetélytárs Atletic vendégeként játszanak.

Ezen a hétvégén az alsóbb osztályú csapatok a Román Kupa megyei szakaszának első körében lépnek pályára. A sorsolás következtében Sáromberke–Csittszentiván, Harangláb–Magyarsáros, Désfalva–Jedd, Cintos–Somosd, Szászbogács–Egrestő és Nyárádmagyarós–Nyárádgálfalva párharcok lesznek. A Cintos–Somosd meccs kivételével, amely szombaton 16 órától kezdődik, a többi mérkőzést vasárnap 17 órától rendezik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.