Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szuperkupával rajtol a Maros megyei labdarúgóidény

Horváth Bálint Ottó 2023. augusztus 29., 15:45

Ezen a héten a Szuperkupa-mérkőzéssel elrajtol a 2023–2024-es Maros megyei labdarúgóidény, a Radnóti SK és a Marosvásárhelyi ASA küzd meg a trófeáért. A bajnoki szezon jövő hétvégén kezdődik.

Szuperkupával rajtol a Maros megyei labdarúgóidény
A Radnóti SK és a Marosvásárhelyi ASA küzd meg az új szezon első trófeájáért Fotó: Haáz Vince

Az előző szezonban a Radnóti SK végig vezetve és veretlenül szerezte meg a bajnoki címet a 4. Ligában, öt pontos előnnyel a vásárhelyiek előtt. A szintlépés viszont nem sikerült a kisváros csapatának, amely a harmadosztályú osztályozón alulmaradt (2–2 hazai pályán, 0–2 idegenben) a Brassó megyei Tatrangi Ciucașsal szemben.

Az ASA megnyerte a megyei kupasorozatot, a döntőben 7–1-re múlta felül az alsóbb osztályú Harasztkerék együttesét. A Román Kupa regionális szakaszában a megyeszékhelyi alakulat bejutott a 3-as régió döntőjébe, ahol 4–1-es vereséget szenvedett a Szeben megyei Feleki FC-től, így nem sikerült kvalifikálnia magát az első fordulóba.

A 2023–2024-es Maros megyei labdarúgóidényt felvezető Szuperkupa-mérkőzést a Radnóti SK és a Marosvásárhelyi ASA között szerdán 17 óra 30 perctől a marosszentkirályi Junior sportbázison rendezik.

Fotó: Haáz Vince

Ezt követően hétvégén az alsóbb osztályú csapatok is pályára lépnek a Román Kupa megyei szakaszának első körében. A sorsolás következtében Sáromberke–Csittszentiván, Harangláb–Magyarsáros, Désfalva–Jedd, Cintos–Somosd, Szászbogács–Egrestő és Nyárádmagyarós–Nyárádgálfalva párharcok lesznek, a mérkőzéseket vasárnap 17.30-tól játsszák le.

Több csapat, új lebonyolítás a 4. Ligában

A tavalyi tizennégy helyett az új szezonban tizennyolc együttes részvételével szervezik meg a 4. Liga elitcsoportjának küzdelmeit. A két feljutó, Mezőpagocsa és Magyaró mellett három új klub benevezését is elfogadta a Maros Megyei Labdarúgó Egyesület, így csatlakozott a mezőnyhöz két dicsőszentmártoni alakulat, az újjáélesztett Chimica és az A&A Grup nevet viselő gárda, valamint Marosszentkirály-Náznánfalva közös csapata. Az előző bajnokság közben visszalépett Ákosfalva viszont az új idényben sem kívánt részt venni a pontvadászatban.

Megváltoztatták a bajnokság lebonyolítását, így a tavalyi oda-visszavágós rendszer helyett alapszakaszt és rájátszást is rendeznek. Két kilenc csapatos csoportba sorolták be az együtteseket, amelyek kétszer találkoznak egymással (minden fordulóban egy csapat szabadnapos lesz) az alapszakaszban. Ezt követően a két csoport első három-három helyezettje, összesen hat gárda bejut a felsőházba rájátszásba, míg a többi tizenkét csapat, a 4–9. helyezettek az alsóházban folytatják.

A 2023–2024-es bajnoki idény versenyszabályzatában a Maros Megyei Labdarúgó Egyesület megjegyezte, hogy mivel valószínűleg a két alapszakaszbeli csoportban nem lesznek egyformák az erőviszonyok, ezért – figyelembe véve, hogy az együttesek nem viszik magukkal a pontjaikat – a rájátszás felsőházában az első helyezettek 3, a másodikok 2, a harmadik helyen végzett csapatok pedig 1 ponttal indulnak, míg az alsóházban 5, 4, 3, 2, 1 és 0 pont a leosztás. A playoffban részvevők újabb oda-vissza kört, azaz tíz fordulót teljesítenek, míg a playoutban csak egyszer találkoznak egymással a felek.

A bajnokság szeptember 9-én, jövő szombaton kezdődik, a mérkőzéseket 11 órától játsszák le. Idén 12 fordulót rendeznek, az utolsó játéknapot november 24-ére időzítették. A tavaszi szezon így még hat alapszakaszbeli fordulót tartalmaz, majd következik a rájátszás.

Maros megyei labdarúgó 4. Liga, elit csoport, 1. forduló (szeptember 9., 11 óra):

1-es csoport: Radnóti SK–Mezőrücsi Câmpia, Dicsőszentmártoni Chimica–Dicsőszentmártoni A&A Grup, Segesvári VSK–Marosludasi Mureșul, Dánosi Gaz Metan–Búzásbesenyő. Mezőpagocsa szabadnapos.
2-es csoport: Magyarói Viitorul–Marosszentkirály-Náznánfalva, Marosvásárhelyi Atletic– Marosvásárhelyi ASA, Nyárádszereda–Erdőszentgyörgy, Marosoroszfalu–Szováta. A Marosvásárhelyi Academica Transilvania szabadnapos.

Az ugyancsak a következő hétvégén rajtoló 4. Liga klasszikus csoportjában, illetve az 5. Ligában hagyományos, oda-visszavágó rendszerben szervezik meg a bajnokságot, előbbiben tizenkét, utóbbiban tizenhárom csapat vesz részt.

4. Liga, klasszikus csoport, 1. forduló (szeptember 10., 12 óra):
Bátos–Kerelőszentpál, Gerendkeresztúr–Mezőgerebenes, Görgénysóakna–Mezőceked, Somosd–Mezőzáh, Hadrév–Mezőpagocsa. A Nyárádkarácsonfalva–Alsóidecs találkozót október 9-ére (hétfő, 17 óra) halasztották.

5. Liga, 1. forduló (szeptember 10., 16 óra):
Harasztkerék–Désfalva, Csittszentiván–Nyárádmagyarós, Nyárádgálfalva–Szászbogács, Jedd–Cintos, Magyarsáros–Somosd, Sáromberke–Harangláb. Egrestő szabadnapos.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.