Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Utolsó mérkőzését játssza a Sepsi-SIC az Euroliga idei kiírásában

Sebestyén Ervin 2024. január 30., 13:13

Zárul a csoportkör a női kosárlabda Euroliga 2023–2024-es idényében, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a francia LDLC ASVEL Feminin ellen lép pályára Lyonban kedden este 21 órától.

Utolsó mérkőzését játssza a Sepsi-SIC az Euroliga idei kiírásában
Ez lesz a Sepsi-SIC utolsó mérkőzése az idei Euroligában Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Elégedett lehet eddig mutatott teljesítményével a háromszéki együttes, ugyanis az eddigi 13 játéknapon 15 pontot gyűjtöttek össze, ezalatt két győzelmet is bezsebeltek és a hetedik helyen állnak. Az egyik sikerüket éppen a Lyon ellen aratták saját közönségük előtt november végén, akkor 86–85 lett a végeredmény egy rendkívül kiélezett csatát követően.

Mindent egybevetve háromszor találkozott egymással a két csapat, az első két alkalommal a francia gárda örülhetett, az Európa Kupa előző kiírásának nyolcaddöntőjében oda-vissza legyőzte a sepsiszentgyörgyieket és végül megnyerte az egész sorozatot.

Az elmúlt időszakhoz képest erősödött a hazai klub, ugyanis sérüléséből visszatért Sandrine Gruda és Laura Quevedo, akik fontos kulcsemberei a Lyonnak. A Sepsi-SIC kerete változatlan az utóbbi meccsekhez képest, azonban

így sem lesz könnyű dolga Zoran Mikes vezetőedzőnek, ellenfelük nemrégiben saját közönsége előtt győzni tudott a végső győzelemre is esélyes Fenerbahce ellen.

A zöld-fehér gárda nagyon magabiztosan nyert a legutóbbi bajnokiján a Brassói Olimpia ellen (66–103), így jó formában várják az összecsapást. A találkozót kedden este rendezik Lyonban, 21 órától és élőben közvetíti a FIBA hivatalos Youtube-csatornája.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.