Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem bírt spanyol ellenfelével a sepsiszentgyörgyi kosárcsapat

Sebestyén Ervin 2024. január 10., 21:35

Hazai pályán szenvedett vereséget szerdán este a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a Pamesa Valencia ellen a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában. Zoran Mikes lányai teljesítménye negyedről-negyedre javult, de végül 10 ponttal maradtak alul.

Nem bírt spanyol ellenfelével a sepsiszentgyörgyi kosárcsapat
Későre indult be a gépezet, kikapott a Sepsi-SIC. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Nehezen indult be a szentgyörgyi gépezet, az első tíz percben mindössze 10 egységet dobtak a zöld-fehérek, míg a spanyol ellenfelük 21-et, ezzel pedig akkora előnyt tudtak kidolgozni, ami elég volt az összecsapás végéig. A második negyedben sem tudott sokkal hatékonyabb játékot mutatni a hazai gárda, kettővel dobtak többet, mint az első játékrészben (22–41).

Félidőhöz érkezve a Valencia majdnem kétszer annyi egységet szerzett, mint a Sepsi-SIC, így magabiztosan várhatták a folytatást.

A harmadik negyedben jelentős javulást mutatott be Zoran Mikes együttese, habár a dobott pontokban ez alig mutatkozott meg (15), ezúttal ellenfelüket is kevésbé engedték érvényesülni (18).

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Az utolsó tíz percben remekelt a sepsiszentgyörgyi klub, 24 egységig meg sem álltak, ezzel pedig jelentős hátrányt dolgoztak le, de ez is csak a szépítésre volt elegendő, ugyanis végül 61–71-es vereséget szenvedtek el. A meccset követően a hatodik helyen állnak a nyolc fős tabellán, azonban a mögöttük elhelyezkedő Lyon és Lublin eggyel kevesebb találkozót játszott.

A Sepsi-SIC legközelebb január 18-án lép pályára az Euroligában, a DVTK otthonában.

Női kosárlabda Euroliga, A csoport, 11. forduló:
Sepsi-SIC–Pamesa Valencia Club 61–71 (10–21, 12–20, 15–18, 24–12).
A hazaiak pontszerzői: Green 13, Jankovic 12, Pasic 8, Nyström 8, Gereben 8, Range 4, Hristova 2, Armanu 2, Cătinean.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.