Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Könnyedén érvényesítette a papírformát a Fenerbahce Sepsiszentgyörgyön

Sebestyén Ervin 2024. január 24., 21:12 utolsó módosítás: 2024. január 24., 21:24

Nem játszott pontgazdag mérkőzést egymással a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a Fenerbahce csütörtökön este a női kosárlabda Euroliga csoportkörének 13. fordulójában. A találkozót a törökök nyerték 82–49-re.

Könnyedén érvényesítette a papírformát a Fenerbahce Sepsiszentgyörgyön
Nem segített a hazai pálya előnye sem, kikapott a Sepsi-SIC. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

A címvédő vendég gárda teljes mértékben komolyan vette az összecsapást, a legjobbjaival érkezett Háromszékre, ott volt a keretben az Európa-bajnok és a kontinens legértékesebb játékosa, Emma Meesseman, az amerikai válogatott Napheesa Collier, vagy éppen a két szerb válogatott Yvonne Anderson és Nikolina Milic is. Collier rendkívül hasznosan játszott a sepsiszentgyörgyiek ellen, ő dobta a legtöbb pontot (21), emellett 8 lepattanót és 2 asszisztot is jegyzett.

A hazaiaknál Borislava Hristova hozta a tőle elvárt szintet, az isztambuli gárda ellen 16 egységet szerzett, ezzel pedig ő volt a Sepsi-SIC legeredményesebb játékosa.

Az első negyedben már igyekezett erődemonstrációt tartani a Fenerbahce, nyolcpontos előnyről várta a folytatást. A második tíz perc sokkal szorosabb eredményt hozott, a zöld-fehér alakulat mindössze három egységgel dobott kevesebbet, mint az ellenfél, így az eredmény 27–38 volt féltávnál.

A harmadik és negyedik játékrészben nem sokat változott a játék képe, leginkább a török csapat diktálta a mérkőzés tempóját, növelte előnyét és végül 82–49-re diadalmaskodott.

A vereséget követően Zoran Mikes vezetőedző tanítványai az utolsó helyen állnak az A csoportban. A Sepsi-SIC még egy találkozót játszik az Euroligában, január 30-án a francia Lyon otthonában lesz jelenésük.

Női kosárlabda Euroliga, A csoport, 12. forduló:
Sepsi-SIC–Fenerbahce 49–82 (12–20, 15–18, 13–25, 9–19).
A hazaiak pontszerzői: Borislava Hristova 16, Morgan Green 12, Masa Jankovic 11, Gereben Lívia 4, Katy Armanu 3, Ștefania Cătinean 3.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.