Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Későre vette fel a ritmust, kikapott Olaszországban a Sepsi-SIC

Sebestyén Ervin 2023. december 13., 23:22

Látványos meccset játszott szerdán este a Sepsi-SIC az olasz Beretta Famila Schio vendégeként a női kosárlabda Euroliga kilencedik fordulójában. Az első negyedben elhúztak a hazaiak, a későbbiekben már nem tudta behozni lemaradását a háromszéki gárda.

Későre vette fel a ritmust, kikapott Olaszországban a Sepsi-SIC
Az első negyed döntőnek bizonyult, hiába küzdött utána a Sepsi-SIC. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Nem kezdte jól a mérkőzést Zoran Mikes együttese, nagyon gyorsan előnyt tudott kidolgozni magának a hazai csapat, az első tíz perc végén 28–16 állt az eredményjelzőn. A második negyedre már sokkal összeszedettebb játékot mutattak a zöld-fehérek, egy ponttal többet dobtak, mint ellenfelük, de még így is hatalmas volt a hátrányuk.

Félidő után egyenlő ellenfele volt egymásnak a két csapat, az utolsó húsz perc szoros negyedeket eredményezett, előbb 21–19-et, majd 18–15-öt. A sepsiszentgyörgyieknél Hristova ezúttal is kiválóan játszott, 18 pontot dobott, ezúttal viszont Green nála is jobban teljesített, ő 21-ig jutott. A teljes összecsapást nézve csak egy játékos volt eredményesebb náluk (Parks, 22).

Ez a vereség azt jelenti, hogy a Sepsi-SIC az A csoport utolsó helyén áll, kilenc forduló alatt 10 pontot gyűjtöttek, akárcsak a Lublin. A játéknap egyik legnagyobb meglepetése, hogy a végső győzelemre is esélyes Fenerbahce kikapott a hatodik Lyon otthonában.

Zoran Mikes legközelebb hazai pályán bizonyíthat december 20-án az előttük álló lengyel Lublin ellen.

Női kosárlabda Euroliga, A csoport, 9. forduló:
Beretta Famila Schio–Sepsi-SIC 88–72 (28–16, 21–22, 21–19, 18–15).
A hazaiak pontszerzői: Green 21, Hristova 18, Range 12, Jankovic 9, Gereben 7, Nyström 3, Armanu 2, Lipovan, Cătinean, Belegante, Toma.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.