Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gálázott, kiütéssel hódította el a trófeát a Sepsi-SIC

Horváth Bálint Ottó 2023. február 27., 21:11 utolsó módosítás: 2023. február 27., 22:41

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC hatalmas fölényben játszva és több, mint száz pontot szerezve győzött az Aradi FCC Baschet ellen a női kosárlabda Román Kupa döntőjében. A háromszéki gárda a nyolcadik kupadiadalát ünnepelte.

Gálázott, kiütéssel hódította el a trófeát a Sepsi-SIC
A nyolcadik alkalommal nyerte meg a Román Kupát a sepsiszentgyörgyi klub Fotó: Miska Brigitta

A hazai női kosárlabdázás két legjobb együttese mérkőzött meg kétezer néző előtt hétfőn este a Sepsi Arénában, ahol lezárult a szombaton elkezdődött kupasorozat nyolcas döntője.

Villámrajtot vett az összecsapás elején a címvédő háromszéki gárda, 9–0-val kezdődött a döntő. A vendégek ezután sem találtak ellenszert a Sepsi-SIC támadásaira, így hamar 15 pontra nőtt a különbség. Ráadásul, a hárompontos dobások is bejöttek a hazai oldalon, az első negyedben Jespersen egymaga 19 pontot szerzett, és egymás után háromszor is betalált a félkörön kívülről.

A Sepsi-SIC egészen elképesztő módon 40 pontig jutott az első tíz percben!

Hasonlóan alakult az eredmény a folytatásban is, a sok dobást elrontó aradiak nem tudtak mit kezdeni a hazaiak lendületes és rendkívül hatékony játékával, így

a nagyszünetre 30 pont fölé nőtt a sepsiszentgyörgyiek előnye, akik több mint kétszer annyi pontot szereztek, mint a rivális.

A mérkőzés vége felé lesérült dán Maria Jespersen volt a döntő legjobbja Fotó: Miska Brigitta

A térfélcserét követően már nem volt ekkora különbség a két csapat között, kissé szorosabbá vált a játék, a vendégek méltóbb ellenfelek voltak, de a Sepsi-SIC a harmadik negyedet is megnyerte.

Az utolsó tíz perc előtt így már minden lényegi kérdést eldöntött Zoran Mikes vezetőedző együttese, és afelől sem lehetett kétség, hogy átlépik a száz pontos határt.

A Sepsi-SIC végül az utolsó játékrészt is behúzta, és 46 pontos különbséggel! győzött,

míg az aradiak hihetetlen negatív mutatóval zártak, hiszen 18 dobásukból egyetlen hárompontost sem szereztek a mérkőzésen folyamán.

A sepsiszentgyörgyi klub gálakosárlabdával megvédte címét, és története során a nyolcadik, sorozatban a hatodik diadalát aratta a Román Kupában.

Női kosárlabda Román Kupa, döntő:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Aradi FCC Baschet 109–63 (40–19, 26–11, 26–18, 17–15).
Sepsi-SIC: Jespersen 31 (6), Cave 21, Hristova 18 (1), Gödri-Părău 11 (2), Gereben 9 (2), Jones 7, Orbán 6, Ghizilă 4, Cătinean 2. Játszott még: Pop, Mititelu Mikes. Edző: Zoran Mikes.
FCC Baschet: Baptiste 23, Bogicevic 10, Hadzovic 7, Greene 6, Akathiotou 5, Ciotir 4, Mîrne-Nagy 3, Pyka 3, Georgieva 2. Játszott még: Fleșer. Edző: Bogdan Bulj.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.