Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Euroliga: Olaszországban szerezné meg második győzelmét a Sepsi-SIC

Sebestyén Ervin 2023. december 13., 12:26

Nehéz összecsapás vár szerdán este a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC együttesére a női kosárlabda Euroliga kilencedik fordulójában, ugyanis az olasz Beretta Famila Schio vendégeként kell bizonyítsanak.

Euroliga: Olaszországban szerezné meg második győzelmét a Sepsi-SIC
Újabb bravúrra készül a Sepsi-SIC az Euroligában Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

A két együttes október 11-én találkozott már egymással a Sepsi Arénában, akkor a vendégek 70–58-as győzelemmel térhettek haza Olaszországba. Azóta több változás is történt a háromszékiek keretében, voltak érkezők, távozók, illetve sérülések is hátráltatják az együttest. Az új játékosok közül Courtney Range és Katy Armanu már be is mutatkozhatott Zoran Mikes csapatában, előbbi a Zaragoza elleni találkozón, utóbbi az Arad ellen játszott román bajnokin húzhatta magára először a zöld-fehérek mezét.

Az utóbbi időben kiválóan teljesít a Sepsi-SIC, a bajnokságban továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a pontvadászatot, míg az Euroligában november végén megszerezték első győzelmüket, majd legutóbb hosszabbításban kaptak ki 69–68-ra a Zaragoza ellen.

A háromszéki gárdának támadójátéka hasonlóan hatékony, mint az olaszoké, előbbi 522 pontot dobott, míg utóbbi 541-et az eddigi nyolc lejátszott találkozó alatt. Zoran Mikes lányai az utolsó helyen állnak, míg ellenfelük a negyedik pozíciót foglalja el az A csoportban, ami még éppen továbbjutást ér.

Az októberi összecsapáshoz képest változtatás nem történt a Famila Schio keretében, Juhász Dorka sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot az utolsó két nemzetközi kupameccsükön.

A két csapat mérkőzését szerdán este 21 órától rendezik Olaszországban, a FIBA YouTube-csatornáján élőben közvetítik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.