Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Euroliga: nagyon megverte lengyel ellenfelét a Sepsi-SIC

Sebestyén Ervin 2023. december 20., 21:48

Magabiztos győzelmet aratott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC szerdán este a lengyel AZS UMCS Lublin ellen a női kosárlabda Euroliga tizedik fordulójában. Ez volt a háromszékiek második győzelme a kiírásban.

Euroliga: nagyon megverte lengyel ellenfelét a Sepsi-SIC
Végig nagyon magabiztosan játszott a Sepsi-SIC, győzött az Euroligában. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Nagyon jó előjelekkel várhatta a megmérettetést a hazai gárda, kiváló formában vannak. Ez meg is látszott már az első tíz percben, magabiztosan játszottak, bevállalták az egy az egy elleni párharcokat és jelentős előnyt sikerült kidolgozniuk (22–9). A második negyedben már bátrabbak voltak a lengyelek is, pontosabbak voltak a befejezések, azonban a hátrányból semmit sem sikerült faragniuk, tovább nőtt a különbség a felek között (50–28).

A legszorosabb eredményt a harmadik tíz perc hozta, mindkét gárda 19 pontot szerzett, látványos játékot produkálva.

Az utolsó negyedben jobban fókuszáltak Zoran Mikes tanítványai a védekezésre, csupán 11 egységet engedtek a vendégeknek, végül 88–58-as Sepsi-SIC győzelem született.

A hazaiak hőse Green és Hristova volt, egyaránt 19-19 pontot dobtak a találkozó során, míg a harmadik legeredményesebb játékos Range volt, aki szintén a zöld-fehéreket erősíti.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Ez volt a háromszékiek második sikere az Euroligában, előre léptek a hatodik helyre, megelőzve a Lublint és a Lyont, utóbbi viszont eggyel kevesebb meccset játszott.

A sepsiszentgyörgyiek legközelebb január 10-én játszanak nemzetközi kupameccset, akkor a Pamesa Valencia együttesét látják vendégül.

Női kosárlabda Euroliga, A csoport, 10. forduló:
Sepsi-SIC–AZS UMCS Lublin 88–58 (22–9, 28–19, 19–19, 19–11).
A hazaiak pontszerzői: Green 19, Hristova 19, Range 14, Armanu 11, Jankovic 10, Gereben 6, Nyström 4, Belegante 3, Cătinean 2, Toma, Lipovan, Mikes.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.