Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Euroliga: hazai pályán vághat vissza a spanyol bajnoknak a Sepsi-SIC

Sebestyén Ervin 2024. január 10., 13:07

Három hét szünetet követően ismét pályára lép a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a női Euroliga 11. fordulójában. Szerda esti ellenfelük az a Valencia Basket Club lesz, amellyel az odavágón szoros csatát vívtak, de végül a háromszékiek maradtak alul (68–57).

Euroliga: hazai pályán vághat vissza a spanyol bajnoknak a Sepsi-SIC
Galérianézet
Harmadik győzelmét is bezsebelné a Sepsi-SIC az Euroligában Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Az év első nemzetközi összecsapásukra készülnek a zöld-fehérek, a román bajnokságban már sikerült győzelemmel indítaniuk, miután a Marosvásárhelyi VSK gárdáját 108–52-re verték meg. Az élvonalban rendkívül magabiztosan szerepelnek, ráadásul az utóbbi időben az Euroligában mutatott teljesítményüket sem érheti panasz, ugyanis az elmúlt négy megmérettetésükből kettőt megnyertek és kettőt elbuktak (egyet hosszabbításban).

Tíz játéknapot követően a nyolc fős tabellán a hetedik pozíciót foglalják el, egy ponttal a lengyel Lublin előtt és egy egységgel a francia Lyon mögött. Matematikailag még van esélye a továbbjutásra is a háromszéki alakulatnak, azonban Zoran Mikes lányai számára az a cél, hogy tisztesen helytálljanak a nemzetközi kupaporondon.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

A Sepsi-SIC 682 pontot dobott eddig, ez mindössze hattal kevesebb, mint amennyit a második helyen álló DVTK produkált, azonban a védekezésükön mindenképp javítaniuk kell, ugyanis senki ellen sem szereztek még annyi egységet a tíz forduló alatt, mint a zöld-fehérek ellen (789).

A Pamesa Valencia számára nem volt szünet, ugyanis gőzerővel zajlott a spanyol bajnokság. Az elmúlt négy összecsapásukat megnyerték, azonban legutóbb az Euroligában vereséget szenvedtek, akkori ellenfelük a Lyon volt (70–91).

A Sepsi-SIC és a Valencia január 10-én, szerdán 19 órától mérkőzik megy egymással, a találkozót élőben közvetítik a FIBA YouTube-csatornáján.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.