Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bevette a rigai csarnokot, először bizonyíthat az Euroliga főtábláján a Sepsi-SIC

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 27., 21:43 utolsó módosítás: 2023. szeptember 27., 21:50

Újabb sporttörténelmi sikert ért el a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, kettős győzelemmel búcsúztatta a rekordbajnok TTT Riga együttesét, és története során először bejutott a legrangosabb európai kupasorozat, az Euroliga csoportkörébe.

Bevette a rigai csarnokot, először bizonyíthat az Euroliga főtábláján a Sepsi-SIC
Kettős győzelemmel harcolták ki a továbbjutást Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

A háromszéki gárda öt pontos előnyből várta a lett fővárosban rendezett selejtező szerda esti visszavágóját, miután egy héttel korábban 59:54 arányban nyerte meg az első mérkőzést a Sepsi Arénában.

A párharc ezúttal is kiélezett volt, a tét viszont rányomta a bélyegét a két csapat teljesítményére, a találkozó első részében mindkét oldalon nagyon sok volt a hiba.

A felek felváltva vezettek, azonban a Sepsi-SIC kisebb lépéselőnyben volt, de a házigazdák nem szakadtak le. Így nagyon szoros maradt az összecsapás, a szünetben a székelyföldiek három ponttal vezettek.

Hasonló volt a játék alakulása a folytatásban is, a zöld-fehérek egy ideig tartották az előnyüket, de a lettek a harmadik negyed közepén fordítani tudtak.

Ezután a Sepsi-SIC a svéd Ellen Nyström két és Gereben Lívia egy triplájával visszavette a vezetést, és hét ponttal elhúzott. A hazaiak nem adták fel, megpróbáltak közelebb férkőzni, majd

az utolsó játékrész közepén újra Nyström és a bolgár Hristova egymás utáni triplája sorsdöntő volt. Immár tíz pont fölé nőtt a különbség, és nagyban eldőlt a továbbjutó kiléte.

A végéig megőrizte előnyét a Sepsi-SIC, bár az utolsó percben a Riga ugyan egy pontra felzárkózott, de a továbbjutás ekkor már nem volt veszélyben.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

A Sepsi-SIC kettős győzelemmel búcsúztatta a legrangosabb európai kupasorozat rekordbajnokát, és az összecsapás végén a nagyjából 15 fős sepsiszentgyörgyi szurkolótáborral hangzatos győzelmet ünnepelt a Rimi Olympic Centre-ben.

A székelyföldi együttes negyedik nekifutásra története során először jutott be az Euroliga csoportkörébe,

ahol az A csoportban játszik a török Fenerbahce, az olasz Famila Schio, a spanyol Valencia, a francia LDLC Lyon, a lengyel UMCS Lublin, a spanyol Zaragoza és a magyarországi DVTK Miskolc mellett.

Női kosárlabda Euroliga, selejtező, visszavágó:

TTT Riga–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 62–63 (14–12, 13–18, 12–16, 23–17).

A Sepsi-SIC pontszerzői: Nyström 21, Hristova 16, Green 8, Mununga 6, Gereben 6, Jankovic 4, Cătinean 2. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A párharcot nyerte és továbbjutott: a Sepsi-SIC kettős győzelemmel, 122–116-os összesítéssel.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.