Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az év utolsó Euroliga mérkőzésére készül a Sepsi-SIC

Sebestyén Ervin 2023. december 20., 11:22

Izgalmas összecsapás vár szerdán este a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC csapatára a női kosárlabda Euroliga tizedik fordulójában, mivel hazai pályán fogadják az AZS UMCS Lublin együttesét. A két gárda egyaránt tíz egységet szerzett eddig.

Az év utolsó Euroliga mérkőzésére készül a Sepsi-SIC
Reális esélyekkel vág neki a lengyelek elleni összecsapásnak a sepsiszentgyörgyi csapat Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

A háromszékiek kilenc játéknapot követően az utolsó helyen állnak az A csoportban, egy győzelmet tudtak kiharcolni, illetve egy döntetlent a Zaragoza ellen, amit végül egy pontos különbséggel elbuktak hosszabbításban. Zoran Mikes együttese az utóbbi időben magabiztosabb játékot mutatott a nemzetközi kupaporondon, szerdai ellenfelük ellen pedig megszerezhetik második sikerüket.

Az AZS UMCS Lublin ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a zöld-fehérek (10), egyetlen győzelmüket éppen a Sepsi-SIC ellen szerezték október 19-én, akkor 76–65-re tudtak nyerni. Azóta változott a vendégek kerete, három kosárlabdázót is sikerült leigazolniuk. Az amerikai Kylee Shook is a keretükbe tartozik már, aki ezt megelőzően a görög Olympiacosban is játszott, valamint a WNBA-ben a New York Liberty csapatánál is szerepelt.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Megszerezték Veronica Burton és Bria Goss játékjogát is, akik korábban játszottak Romániában, a szatmáriaknál.

Egy győzelemmel a Sepsi-SIC elmozdulhat az utolsó helyről, valamint begyűjtheti második győzelmét az Euroligában. Az összecsapást 19 órától rendezik, élőben közvetítik a FIBA YouTube-csatornáján.

Adománygyűjtő akciót szervez a háromszéki együttes

A sepsiszentgyörgyi klub idén is csatlakozott a Máltai Szeretetszolgálat Christmas Challenge! Let's win together! adománygyűjtő akciójához, ezzel segítve a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát. Aki szeretné támogatni, mindössze annyi a teendője, hogy egy jó állapotú üres cipősdobozt meg kell töltenie meglepetésekkel, szépen becsomagolnia és ráírnia, hogy hány éves lánynak vagy fiúnak szánja.

„Az elkészített ajándékokat a szerdán 19 órától kezdődő, AZS UMCS Lublin elleni Euroliga-mérkőzésre hozzátok magatokkal, és tegyétek a bejáratnál kihelyezett asztalokra. Mit tehettek a dobozba: tanfelszerelést, tisztálkodási eszközöket, kisebb típusú ruhaneműket, játékokat, és természetesen édességet.
Kérjük tüntessétek fel a dobozokon, hogy fiú vagy lány csomag, illetve írjátok rá a korosztályt a következő besorolásban: 0-3 év, 4-7 év, 8-11 év, 12-15 év” – áll a Sepsi-SIC közleményében.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.