Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Sepsi-SIC meghatározó kosarasa visszavonul a válogatottól

Orbán Zsolt 2020. december 19., 15:46

Annemarie-Gödri Părău Instagram-oldalán jelentette be, hogy a jövőben nem kíván a román nemzeti csapatban szerepelni. A 36 éves sportoló ezentúl csak a családjára és a klubcsapatára szeretné fordítani az idejét.

A Sepsi-SIC meghatározó kosarasa visszavonul a válogatottól
Gödri-Părău három Eb-n szerepelt a válogatottal Fotó: fiba.basketball

Annemarie-Gödri Părău pénteken bejelentette, hogy visszavonul a román női kosárlabda-válogatottól. A Sepsi-SIC rutinos irányítója közösségi oldalán hozta nyilvánosságra döntését, amelyet ezúttal véglegesnek nevezett.

Gödri-Părău bejegyzésében visszaemlékezett arra, hogy előzőleg 2016 decemberében, az elbukott Eb-kvalifikáció után is elhatározta, hogy nem szerepel többet a nemzeti csapatban. Akkor azonban a csapattársak és a szakmai stáb tagjai meggyőzték, hogy térjen vissza.

További két selejtezősorozatot húzott le válogatott mezben, de most úgy érzi, eljött az idő, hogy véglegesen lemondja a válogatottságot.

Románia novemberben Olaszországtól és Dániától is vereséget szenvedett a jövő évi francia-spanyol rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjének rigai buboréktornáján. Az északiakkal szembeni lettországi 0kudarc után a román csapatnak már csak elméleti esélye maradt kijutni a tornára, Annemarie Gödri-Părău szerint ez gyakorlatilag a nullához közelít.

A Sepsi-SIC játékosa úgy véli, 36 évesen és kilenc hónaposan elmondhatja magáról, hogy mindent megtett a válogatottért. Most szeretné a családjának és annak a klubcsapatnak szentelni magát, amelynél az elmúlt hét szezont is töltötte.

„Köszönök mindent, hajrá Románia” – írta az irányító, aki a román válogatottal háromszor szerepelt Európa-bajnokságon, ugyanakkor nyolc bajnoki címet ünnepelhetett a női kosárlabda Nemzeti Ligában.

Gratulálunk a válogatottal elért sikerekhez, Anne! Bízunk benne, hogy zöld-fehérben további bajnoki címeket és kupagyőzelmeket szerzel!”

– olvasható a Sepsi-SIC Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.