Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A meccs felénél még jól állt, végül nagy verést kapott a Sepsi-SIC

Sebestyén Ervin 2024. január 18., 20:55

Hiába álltak döntetlenre a felek még a meccs feléhez érve, a végére fölényes győzelmet aratott a DVTK Hun-Therm, így újabb vereséget szenvedett el Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a női kosárlabda Euroligában.

A meccs felénél még jól állt, végül nagy verést kapott a Sepsi-SIC
A meccs második felétől nem bírta a tempót a Sepsi-SIC. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Kiválóan kezdte a csütörtök esti találkozót a miskolci csapat, az első tíz percben 22 pontot dobott, ráadásul a védelemben is jeleskedett, mindössze 11-et engedett a háromszékieknek. A második negyed viszont már Zoran Mikes lányairól szólt, akik 23 egységet szereztek, így a mérkőzés feléhez érve 34–34-re álltak a felek.

A folytatásban tempót váltott a DVTK, egyre nagyobb előnyt kovácsolt magának. Milica Jovanovic remekelt az összecsapás alatt, a montenegrói játékos 20 pontot dobott, míg Kaila Charles tizenötig jutott, ezzel oroszlánrészt vállalva a hazaiak 72–54-es sikerében.

A vendégeknél az eddig megszokottól visszafogottabb volt Borislava Hristova és Morgan Green teljesítménye: előbbi 11, utóbbi 9 pontot szerzett Miskolcon, a csapatban Jovana Pasic volt a legeredményesebb (15).

A DVTK sokkal hatékonyabb volt távolról, a három pontos kísérleteik 36 százaléka betalált, míg a sepsiszentgyörgyieknél ez a mutató mindössze 18,5 százalék volt. Összességében megérdemelte a győzelmet a hazai csapat, amely így tizenkét játéknapot követően a második helyen áll, egy ponttal az éllovas Fenerbahce mögött. A Sepsi-SIC a nyolc fős tabellán a hetedik pozíciót foglalja el, 14 egységet gyűjtött eddig.

A csoportkörből mindössze két forduló maradt vissza, a háromszékiek január 24-én hazai pályán fogadják a török Fenerbahce csapatát, majd január 30-án a Lyon ellen zárnak idegenben.

Női kosárlabda Euroliga, A csoport, 12. forduló:
DVTK Hun-Therm–Sepsi-SIC 72–54 (22–11, 12–23, 21–10, 17–10).
A vendégek pontszerzői: Pasic 15, Hristova 11, Green 9, Jankovic 8, Nyström 5, Armanu 4, Gereben 2, Lipovan, Mikes, Belegante, Toma, Cătinean.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.