Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Könnyűszerrel visszajutott az élvonalba a VSK Székelyudvarhely, az új keretet építik

Józsa Csongor 2024. május 24., 17:39

Igazából nem volt ellenfelük, alig hullajtottak pontokat, meggyőző fölénnyel nyerték a kiírást, jövőre pedig a legjobbak között szerepelnek ismért a székelyföldi férfi kézilabdázók.

Könnyűszerrel visszajutott az élvonalba a VSK Székelyudvarhely, az új keretet építik
Galérianézet
Fotó: László Ildikó

Szűk egy héttel ezelőtt a szurkolókkal együtt ünnepelt a VSK Székelyudvarhely. Az együttes megnyerte a férfi kézilabda A osztály 2023–2024-es kiírását, feljutott a Bölények Ligájába. Onnan, ahonnan egy évvel ezelőtt kiesett. Nagyon simán jutottak vissza.

„Úgy tartottuk meg az élvonaltól búcsúzó keret játékosait, hogy gyorsan visszakerüljünk a Bölények Ligájába A feljutás az biztos volt. Nem csak egy év volt a projekt, hanem most lejárt abból egy idény. A terv végén az áll, hogy újabb egy szezon múlva bennmaradjunk az élvonalban.

Sipos Lóránt Fotó: Erdély Bálint Előd

Tehát, az első lépést sikerrel vettük. Nem véletlenül, jól fel volt építve, a csapat is remekül fejlődött, voltak egyénileg is kiemelkedő teljesítmények. Már hetekkel a bajnokság vége előtt feljutottunk, megnyertük az A osztályt.

Ez azt igazolja, hogy jól terveztünk, meg is köszönöm a játékosoknak a hozzáállását, mert összességében azért nem volt olyan könnyű ez az évad

– összegzett a Székely Sportnak a VSK Székelyudvarhely edzője, Sipos Lóránt.

Az eredmények valóban őket igazolják, a csoportkörben egyetlen találkozót veszítettek el, a rájátszás felsőházában pedig csak egy döntetlent jegyeztek. A további meccseken rendre győzelemmel hagyták el a játékteret.

Arra a kérdésre, hogy van-e hiányérzet benne, amennyiben visszatekint a lejárt szezonra, így válaszolt: „A Székely Medvék szurkolótábora jobban kitarthatott volna mellettünk. Azért külön öröm, hogy helyükre a Székely Bocsok érkeztek, többnyire fiatalokból összeverbuválódott egy olyan szurkolótábor, amelyik a nehéz pillanatokban átsegítette a csapatot a hullámvölgyeken”.

A Székely Bocsok Fotó: László Ildikó

A jövő idény keretét már elkezdték építeni. „A legfontosabb, hogy ha még kicsit későre is, de a gazdasági háttér rendeződött, elkezdtük kialakítani a csapatot. A tavalyi hibánkból szeretnénk tanulni, akkor úgy-e nem sikerült bennmaradni az élvonalban. Lesz jövés-menés, vannak, akik maradnak, vannak, akiktől elbúcsúzunk.

Azt is elmondhatom, hogy lesznek hazaérkezők is, ha minden a terveink szerint alakul. Folyamatban vannak a tárgyalások, valószínűleg, hogy hamarosan be is jelenthetjük, hogy kik lesznek az új igazolásaink”

– árulta el a tréner.

A díjátadásnál az érmeket és az emlékplakettet a Román Kézilabda-szövetség alelnöke, Sorin Dinu nyújtotta át. A vezető nem ismeretlen a sportág kedvelőinek, többször játékvezetőként látogatott a városi sportcsarnokba. „A férfiaknál sokkal erősebb volt az A osztályos felsőházi rájátszás, mint a nőknél. Nagyon úgy fest, ezt a versenykiírást meg is tartjuk.

Sorin Dinu adta át a bajnoknak járó érmeket Fotó: Józsa Csongor

Az, hogy Székelyudvarhely visszatér a Bölények Ligájába, az egy normális lépés, itt a kézilabdát nagyon szeretik, hagyománya van, remélem, hogy a sportcsarnok lelátói megtelnek, telt ház előtt játszhat majd a csapat az élvonalban”

– nyilatkozta.

Az A osztályból a székelyudvarhelyi együttes mellett a CSM Alexandria jutott fel egyenes ágon. A Fogarasi VSK és a Nagyváradi VSK még osztályozót játszik, egy tornán két élvonalbeli gárdával csapnak össze, a Bukaresti Steauával és a CSM Vaslui-jal.

Intő jel, hogy ezúttal is azon két klub búcsúzott az első osztálytól – a Segesvári CSM és a Kolozsvári U –, akik tavaly feljutottak. Azaz, igencsak nagy a különbség a két szint között.

Az együttes egyik irányítója, a székelyudvarhelyi születésű Katona Tamás az első pillanattól a VSK Székelyudvarhely keretének tagja volt, az egy évvel ezelőtti élvonalbeli csapatban is helyet kapott. „Mindenki kivette a részét a munkából, kemény szezonon vagyunk túl. Egy találkozón botlottunk, az benne van a sportban. Teljesen megérdemelt a bajnoki címünk, várjuk az új szezont ismét a legjobbak között. Nem volt épp annyira könnyű ez az idény, voltak nehézségeink, de mindent megoldottunk.

Katona Tamás Fotó: László Ildikó

Mi voltunk a legfelkészültebb csapat, egyénileg is mi voltunk a legerősebbek, a legjobb képességű gárda. Munka is volt benne rendesen.

Ami meg a jövő szezont illeti, van egy jó alap, amire lehet építeni, kíváncsian várom, hogy milyen lesz a mezőny, remélem, hogy ezúttal megragadhatunk a Bölények Ligájában” – fejtette ki a játékos.

Fotó: Józsa Csongor

A klubvezetőségnek és a szakmai stábnak ezek a hetek nagyon nehezek, hiszen az új keret kialakításán dolgoznak. A sportolók kis pihenőre mennek, az élvonal az elmúlt éveket véve alapul augusztus végén, szeptember elején kezdődik.

A VSK Székelyudvarhely kerete a 2023–2024-es idényben

Kapusok: Varó Lajos, Jobb Lőrinc, Bogos Dávid.
Mezőnyjátékosok: Tornai Balázs, Szász Előd, Paul Oargă, Komporály Attila, Katona Tamás, Feliciano Couveiro, Lőrincz Botond, Balsa Stevovic, Menyhárt Barna, Szabó Lóránt, Csibi Hunor, Mohamed Fedila, Putnoky Szabolcs, Demeter Mátyás, Szabó Hunor, Tódor Krisztián, Máté Zalán, Lurcza Dávid.
Szakmai stáb: Sipos Lóránt (edző), Palatka Barna (segédedző), Nagy Sándor (erőnléti edző), András Attila (kinetoterapeuta), Győri István (csapatmenedzser).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.