Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldi játékosok is helyet kaptak a magyar hokiválogatott fejlesztőtáborában

Dobos László 2024. június 10., 17:48 utolsó módosítás: 2024. június 10., 21:28

Fejlesztőtáborral kezdi meg munkáját Majoross Gergely, a magyar felnőtt jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya. A június 12. és 14 között zajló programokra több székelyföldi születésű játékos is meghívót kapott.

Székelyföldi játékosok is helyet kaptak a magyar hokiválogatott fejlesztőtáborában
Galérianézet
A csíkszentkirályi származású Ravasz Csanád is csatlakozik a kerethez Fotó: BJAHC

A magyar válogatott szövetségi kapitánya és segítői a következő napokban azokra a játékosokra számítanak a később rendszeressé váló találkozókon, akik a következő években jó eséllyel csatlakozhatnak a nemzeti csapat keretéhez.

A válogatott fejlesztési programjára behívott jégkorongozók között van a csíkdánfalvi születésű Ambrus Csongor és a csíkszentkirályi Ravasz Csanád, illetve a Gyergyói HK csapatát erősítő Vincze Péter.

Az Óbudai Jégcsarnokban június 12. és 14 között rendezendő programban a meghívottak erőnléti teszten és sportpszichológusok által tartott foglalkozáson vesznek részt Puskás Sándor erőnléti edző, illetve dr. Németh Gergely vezetésével, és több jeges edzést is tartanak számukra, a távlati célok jegyében.

„Fontos kihangsúlyoznom, hogy ez a program nem egyenlő a magyar válogatott összetartásával, ez egy fejlesztőtábor, ahová nagyrészt U25-ös játékosokat hívtunk meg, azokat, akikben hároméves távlatban a legnagyobb potenciált látjuk, hogy a felnőtt válogatottban szerepelhessenek” – fogalmazott a Magyar Jégkorong Szövetség honlapjának Majoross Gergely.

Kiemelte, a fő céljuk a fejlesztés, szeretnénk néhány előre meghatározott téma mentén előrébb lépni ezekkel a fiatalokkal.

Felmérjük a fizikai állapotukat is, és ezeknek a tapasztalatoknak a mentén alakítunk majd ki egy tervet, határozzuk meg az új célokat, amiket aztán a leghatékonyabban szeretnénk velük megvalósítani.

Hívtunk idősebb játékosokat, illetve a szűk válogatott keret tagjainak is feltettük a kérdést, kiknek illeszkedik most a programjába ez a három nap a kései szezonzárás után. Többen is csatlakoznak hozzánk, fontos, hogy ők jönnek és hozzák azt a sztenderdet, amihez lehet mérni a többiek teljesítményét” – közölte.

Majoross Gergely: „olyan játékosokat hívtunk meg, akikben hároméves távlatban a legnagyobb potenciált látjuk, hogy a felnőtt válogatottban szerepelhessenek” Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A szövetségi kapitány ismertette, nem egyszeri alkalomról van szó, folyamatos lesz ez a fejlesztőprogram a jövőben, egy július végi-augusztus elejei találkozó is a tervek között szerepel már.

„Az U20-as válogatott után nehéz bekerülni a felnőtt együttesbe, kell egy-két év a srácoknak ezt a lépcsőfokot meglépni, ez a program ezt, az ő beépítésüket, fejlesztésüket hivatott segíteni.

Ha folyamatosan működtetjük ezt a tábort, akkor nemcsak azzal lesz nekik könnyebb a dolguk, hogy jobb játékosokká válnak, hanem azért is, mert ismerős lesz a rendszer, amiben dolgozni szeretnénk”

– hangsúlyozta Majoross Gergely.

Hozzátette, fontosnak tartja a mentális állapotfelmérést is, látni szeretnék, melyek azok a területek, amikre hangsúlyt kell fektetni a jövőben ezen a téren, hiszen tematikus és posztfüggő táborok összehívása is tervben van.

A fejlesztőtáborba behívott magyar jégkorongozók névsora

Kapusok: Vay Ádám (HK Poprad, szlovák), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Arany Gergely (FTC-Telekom), Orosz Gergely (Alaska-Anchorge, amerikai).
Hátvédek: Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák), Horváth Milán (JoKP, finn), Falus Ádám (Hydro Fehérvár AV19), Csollák Márkó (Hydro Fehérvár AV19), Hadobás Zétény, Horváth Donát, Farkas Olivér (SaiPa, finn), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Alex (HC Ocelari Trinec, cseh), Franyó Krisztián (UTE).
Csatárok: Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Vincze Péter (Gyergyói HK), Nagy Krisztián (BJAHC), Páterka Bence (UTE), Papp Kristóf (Lindenwood, amerikai), Lövei Dávid (DVTK Jegesmedvék), Galajda Zsombor (FTC Telekom), Schlekmann Márk (BJAHC), Mattyasovszky Gergely (DVTK Jegesmedvék), Mihalik Gergő (DEAC), Ambrus Csongor (Hydro Fehérvár AV19), Dobos Mihály Bendegúz (FEHA19), Horváth Bence (Jukurit, finn), Horváth Bálint, Lobenwein Bálint (BJAHC), Mihalik András (DEAC), Tóth Tamás (Hobart College, amerikai), Ravasz Csanád (BJAHC).
Stáb: Majoross Gergely vezetőedző, Szilassy Zoltán edző, Svasznek Bence edző, Ladányi Balázs edző, Bartalis Balázs edző, Tokaji Viktor edző, Somogyi Balázs vendégedző, Puskás Sándor erőnléti edző, Ács Ferenc erőnléti edző, Szilágyi Levente csapatvezető, dr. Németh Gergely sportpszichológus, Végh Benedek férfi szakágvezető, Speier Kálmán felszerelés-menedzser, Dubóczki Dóra fizioterapeuta.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.