Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Negyedikek lettek a romániai női jégkorongozók

Gergely Imre 2023. április 10., 12:43

Tízet lőtt Bulgáriának, így két győzelemmel zárta a Divízió III/A világbajnokságot a romániai női jégkorongválogatott. Az utolsó meccs tömegverekedéssel zárult.

Negyedikek lettek a romániai női jégkorongozók
A végére belejöttek a lányok Fotó: Román Jégkorong Szövetség

A bolgár lányok szerezték meg a vezetést a vébé zárómérkőzésén, de Ana Voicu góljának köszönhetően 1–1-es döntetlennel zárult az első húsz perc. A második játékrész elején már a romániai csapathoz került az előny és innen már csak fokozatosan nőtt a különbség, a vége 10–2-lett. Ana Voicu remekelt, a társaság góljainak fele az ő botjáról került a délszláv csapat ketrecébe.

A meccs végén a bolgár lányokban elszakadt a cérna, nekiestek a jégen levő hazai játékosoknak. A romániai csapat fele a kapusuk felé korcsolyázott, hogy ünnepeljék a győzelmet, amikor látták, hogy társaikat ütlegelik az ellenfelek. Segítségükre siettek, lett egy általános tömegverekedés.

Fotó: Román Jégkorong Szövetség

Miután sikerült ezt lecsillapítani a játékvezető már nem engedte vissza a jégre a feleket a különdíjak átadására és a himnusz meghallgatására sem.

Jégkorong női Divízió III/A világbajnokság:

Románia–Bulgária 10–2 (1–1, 2–0, 7–1).
A romániai gólszerzők: Ana Voicu 5, Sonia David 2, Bálint Anna, Alina Oprea, Maissa Simina.

A zárónap másik két mérkőzésének eredményei: Hongkong–Észtország 3–0, Ukrajna–Litvánia 2–1.

A győzelemnek köszönhetően romániai női jégkorong válogatott a 4. helyen zárta a brassói tornát.

A vébét Hongkong nyerte 13 ponttal, az utolsó mérkőzésén 3-0-ra verve Észtországot, amely így nyeretlenül lett utolsó és kiesett az utolsó értékcsoportba. Az utolsó napon a litván válogatottnak is esélye volt még a feljutásra, de ők kikaptak Ukrajnától, és így kicsúszott a kezükből az esély.

A vébé végeredménye: 1. Hongkong 13 pont, 2. Ukrajna 12, 3. Litvánia 11, 4. Románia 6, 5. Bulgária 3, 6. Észtország 0.

Egy hét felkészülés nem elég

„Egy mérkőzés volt, ahol egyértelműen jobb volt az ellenfél, és ez éppen az első összecsapás volt Ukrajna ellen. A későbbi világbajnok Hongkong ellen frusztráló volt látni, hogy végig mi domináltunk, de semmi sem ment be, míg az ázsiai lányok kihasználták a néhány helyzetüket. Litvániával szemben is volt keresnivalónk, de a 4 gólt és egy gólpasszt elérő Klara Müller egymaga megnyerte a meccset a balti országnak.

Lényegében a vébé végére állt össze a játék és ez meg is hozta a két győzelmet”

– összegezte röviden a világbajnokság történéseit Barabás László, a romániai válogatott vezetőedzője.

Az is látszott, hogy nem volt elég a felkészülésre a vébé előtt az egy hét összetartás, olyan játékosa is volt, akivel Brassóban a vébén találkozott először. A végére ugyan összeállt a csapat, de egy vébén már az első meccsen élesnek kellene lenni – tette hozzá.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.