Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fiatal, finn–magyar edzőpáros veszi át a Gyergyói Hoki Klub irányítását

Gergely Imre 2024. május 13., 10:49 utolsó módosítás: 2024. május 13., 11:14

Markus Juurikkala a Gyergyói Hoki Klub új vezetőedzője, segédedzőként pedig Szaller Márk kezdi el a munkát a piros-fehéreknél. A célok nem változtak, a következő szezonban is az első helyet célozza meg a GYHK.

Fiatal, finn–magyar edzőpáros veszi át a Gyergyói Hoki Klub irányítását
Galérianézet
Markus Juurikkala a GYHK új vezetőedzője Fotó: GYHK

Fiatal és motivált edzőpáros érkezik a Gyergyói Hoki Klub padjára, Markus Juurikkala az UTE csapatát irányította az elmúlt szezonban, míg Szaller Márk a BJA U20-asait és U21-eseit vezette, de emellett másodedzőként már öt éve dolgozik az U17-es és U18-as magyar jégkorong-válogatott stábjában is.

Amint a GYHK közösségi oldalán közzétett bejelentésben olvasható, a 36 éves finn edző az Újpest előtt hazájában és Svájcban dolgozott utánpótlásedzőként több csapatnál is, majd 2018-tól az Alpesi Ligában szereplő Bergenzerwald együttesét irányította. A 28 éves magyarországi másodedző 2019-ben kezdte el az edzői pályafutását a Ferencváros U18-as és U21-es csapatánál.

Szaller Márk segíti majd Markus munkáját Fotó: forrás: Szaller Márk

Az új edzői stábot már sportigazgatóként Szilassy Zoltán választotta ki, áll a Gyergyói Hoki Klub közleményében.

„Markusnak egy kész csapatot kell átvennie, aminek megvannak a nehézségei és előnyei is. Egy olyan edzőt kerestünk, aki ismeri a ligát, ismeri a csapatot is. Három vagy négy név is felmerült és számos egyeztetés, személyes beszélgetés után esett rá a választás. A kapcsolatot akkor vettük fel vele, miután továbbjutottunk az UTE ellen és persze mielőtt megállapodtunk volna alaposan informálódtunk róla.

Ő egy fiatal, szorgos, sokat videózó, sokat elemző gondolkodó edző, aki öt évet is dolgozott légiós edzőként egy csapatnál, azaz szeret építkezni, nem pedig ugrálni egyik helyről a másikra”

–fogalmazott Szilassy.

Fotó: forrás: GYHK

„Márk volt játékosom az Újpestben, és a junior válogatottban is. Fiatalon kellett abbahagynia a jégkorongozást és átlépnie az edzői pályára. Szorgalmas, motivált, tanulni vágyó szakember, az edzői fejlődését illetően nagyon jó lépés számára az, hogy nálunk dolgozhat. Két-három éve többször felmerül, hogy csatlakozna Gyergyóhoz és most jött el az ideje” – folytatta a sportigazgató.

Jukka Kontsas jelenti a hidat az új és stáb és a csapat között, aki videóelemzőként és kapusedzőként is viszi tovább a korábbi vonalat és segíti az edzőket az integrálódásban.

Fotó: forrás: Szaller Márk

„Fiatal, motivált új edzői páros kezdi el a munkát, akik megfelelően tudnak segíteni a Gyergyói Hoki Klubnak a céljaink elérésében. Topcsapat vagyunk, és most is a tetejét célozzuk meg. Újra meg akarjuk nyerni az Erste Ligát. Ez természetesen nyomást is jelent az új edzői stábra és a játékosokra is, de ezt édes teherként kell megélni. Az első cél mindig az, hogy bejussunk a rájátszásba, de addig is most egy hosszú alapozás következik, majd egy hosszú folyamatos fejlesztés, hogy aztán készen álljunk a legnagyobb kihívásra” – vázolta a célokat Szilassy Zoltán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.