Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elkezdte az alapozást a Gyergyói Hoki Klub

Gergely Imre 2024. május 29., 10:38

Tizennégy hetes fizikai felkészülési időszak kezdődött el hétfőn a Gyergyói Hoki Klubnál. A felnőttek mellett az utánpótlás is összehangolt edzéstervekkel dolgozik természetesen a korosztályoknak megfelelő specifikus programok alkalmazásával.

Elkezdte az alapozást a Gyergyói Hoki Klub
Galérianézet
A cél az, hogy a játékosok izomzata készen álljon majd a mérkőzések igénybevételére Fotó: Rokai Attila/GYHK

Lejárt a pihenőjük azoknak a játékosoknak is, akik a dél-tiroli világbajnokságon Románia, vagy Magyarország színeiben szerepeltek, tehát kihúzódott a szezonjuk, hétfőtől immár mindenki számára elindult az alapozás, a száraz edzések sorozata a 2024–2025-ös jégkorong szezonra.

A Lokodi Mátyás erőnléti edző által összeállított edzésterv alapján Gyergyószentmiklóson a jégpálya konditermében a hazai játékosok dolgoznak, illetve mindenki más a saját lakhelyén végzi a feladatokat, de napi rendszerességgel elküldi az edzőknek az elvégzett gyakorlatok dokumentálását.

Fotó: Rokai Attila/GYHK

Amint Lokodi elmondta, az első időszakban még „ráhangolódó” edzések zajlanak, majd

jön egy hathetes nagyon kemény periódus, augusztustól pedig a jeges és erőnléti edzések kombinálása következik.

A cél nyilván az, hogy a játékosok izomzata készen álljon majd a mérkőzések igénybevételére.

Az edzések kezdetét megelőzte a szokásos állapotfelmérés, ezt még többször megismétlik, követve a fejlődést.

Fotó: Rokai Attila/GYHK

Amint Szilassy Zoltán elmondta, hogy míg Gyergyóban Lokodi Mátyás követi a munkát, a magyarországi piros-fehér játékosokat Szaller Márk másodedző felügyeli, a többiek online kapják a feladatokat, de Markus Juurikkala és sportigazgatóként ő is napi kapcsolatban van a keret minden játékosával.

A felnőttek mellett az ősztől a romániai felnőtt bajnokságban és a magyar U21-es pontvadászatban induló csapat és a fiatalabbak is megkapták a maguk edzésprogramját a korosztályuk szükségleteihez igazítva.

Fotó: Rokai Attila/GYHK

Eredményes volt a GYHK első próbajáték felhívása

33 fiatal vett részt az elmúlt hétvégén a Gyergyói Hoki Klub által először megszervezett próbajátékon. Az Érdi Jégcsarnokban nagyon kemény feladatokban kellett helytállniuk a fiúknak, kétszer két óra munka a jégen, mérkőzéseket vívtak egymás ellen, éles játékhelyzetekben is megmutatva magukat. Emellett fizikai edzések és tesztek, valamint szakmai előadások is szerepeltek a programban.

„Törekedtünk arra, hogy ez a try out mindenkinek hasznos legyen, azoknak is, akiket sikerült kiválasztani, és azoknak is, akiket nem.

El kell mondanom, hogy jobb színvonalat kaptam, mint amire számítottam, és szívből köszönöm mindenkinek a részvételt, hogy eljöttek a próbajátékunkra messziről és itt mindent beleadtak.

Úgy gondolom, sokat kaptak ez alatt a két nap alatt, de mi is sokat kaptunk, tanultunk, jövőre már otthon még profibban tudjuk ezt megszervezni” – összegezte Szilassy Zoltán a GYHK Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint.

A GYHK teljes szakmai stábja által megfigyelt próbajáték során számos játékost sikerült kiválasztaniuk, akiket szívesen látnak a csapataikban, velük és szüleikkel a következő napokban egyeztetik a részleteket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.