Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csík–Gyergyó párharc lesz az U15-ös hokibajnokság döntőjében

Dobos László 2024. április 16., 16:55

Végéhez közeledik az U15-ös korosztály számára kiírt romániai jégkorongbajnokság. A két nyert mérkőzésig tartó döntőt a Csíkszeredai ISK és a Gyergyószentmiklósi ISK vívja, a bronzéremért pedig a Felcsík és a Galac csapata lép majd jégre.

Csík–Gyergyó párharc lesz az U15-ös hokibajnokság döntőjében
Végéhez közeledik az U15-ös korosztály számára kiírt romániai jégkorongbajnokság Fotó: Unsplash/Krzysztof Baran

A 15 éven aluliakból álló együttesek bajnokságára 12 csapat nevezett, a selejtezők után két értékcsoportban folytatódtak a küzdelmek.

A B értékcsoportban a Csíkszeredai ISK és Gyergyószentmiklósi ISK második csapatai, a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek, a Kézdivásárhelyi Bikák, a Marosvásárhelyi VSK és a Székelyudvarhelyi VSK meccsezett, az A értékcsoportban pedig a Csíkszeredai ISK, a Gyergyószentmiklósi ISK első csapatai, a Felcsík SK, a Dunărea Galați, a Bukaresti Triumf és a Brassói Corona harcolt a legjobb négy közé jutásért.

Az egyik ágon Csíkszereda–Galac, a másikon pedig Gyergyó–Felcsík elődöntők zajlottak. A csíkiak 2:0-ás összesítéssel jutottak túl a galaciakon (3–2 és 6–2), a Gyergyó–Felcsík párharcban pedig három összecsapásra volt szükség. A gyergyóiak 5–4-re (hosszabbítás után) és 7–4-re nyerték meg hazai mérkőzésüket, Csíkkarcfalván pedig a Felcsík SK győzött 5–3-ra.

A csíki korosztályos együttes vezetőedzője Gál Sándor, a gyergyóit Elekes-Darabont Hunor készíti fel, a felcsíkiak vezetőedzője Antal Norbert, a galaciaké pedig Cătălin Geru.

A Csíkszeredai ISK–Gyergyószentmiklósi ISK döntő első mérkőzését csütörtökön, április 18-án 18 órától rendezik a Vákár Lajos Műjégpályán – tudtuk meg Gál Sándortól, a csíki együttes edzőjétől.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.