Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A székelyföldi pályázatok nagyját elutasították a román hokiszövetségnél

Horváth Bálint Ottó 2022. szeptember 07., 11:19 utolsó módosítás: 2022. szeptember 07., 16:56

Székelyföldről számos pályázatot nyújtottak be a Román Jégkorong-szövetség elnöki, alelnöki, illetve a többi vezetőségi posztjára, ezek többségét azonban a szövetségi büró keddi ülésén elutasította. A jelenlegi elnök, Alexandru Hălăucă és a Steaua vezetője, Valentin Dragomir jelentkezését viszont jóváhagyták, így ők küzdenek meg a szövetség elnöki tisztségéért a szeptember 15-ei választásokon.

A székelyföldi pályázatok nagyját elutasították a román hokiszövetségnél
Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia ügyvezető igazgatója is pályázott az elnöki tisztségre Fotó: Gábos Albin

A szövetségi büró keddi ülésén elutasították Nagy Attila és Miklós Ervin pályázatát az elnöki posztra, mert az indoklás szerint nem a szövetség alapszabályában meghatározott határidőn belül (augusztus 30-ig) nyújtották be azt, valamint ugyanebből az okból 16 másik dossziét is visszadobtak, a 19. jelölés pedig hiányos volt. Az alelnöki posztért Miklós Ervin, Alexandru Dedu és Bereczky Szilárd, a vezetőségi tagságra László Zoltán, Bereczky Szilárd, Kozma Ervin, Miklós Ervin, Horváth Tamás, Nagy Attila, Kernászt Huba, Mester Zoltán és Cosztin Ádám pályázatát érvénytelenítették, a cenzori posztra Rancz Csilla és György László, a fellebbezési bizottságba Demeter Róbert és Ráduly Róbert-Kálmán dossziéját utasították el, illetve Cristinel Munteanu jelölését sem fogadták el.

A szövetség sajtóközleményében megjegyezte, hogy a szeptember 15-én tartandó választásokra a 34 közül 15 pályázatot érvényesített, amelyeket a törvényes határidőn belül nyújtottak be, ezek teljesek, és a jelöltek jogosultak az elnöki (2 dosszié), az alelnöki (2 dosszié), a vezetőségi tagságra (8 dosszié), a cenzori (2 dosszié) és a fellebbezési bizottsági tagságra (1 dosszié) .

A Román Jégkorong-szövetség elnöki tisztségéért a jelenlegi elnök, Alexandru Hălăucă és a Steaua vezetője, Valentin Dragomir küzdenek meg, az alelnöki posztért Marius Păun és Emilian Cernica van versenyben, a vezetőségi tagok Adrian Poeană, Hodos László, Marian Caval, Petru Zahariea, Ioan Martin, Robert Anghel, Ion Ioniță és Iurgen Lică közül kerülnek ki, a cenzori tisztségért Valentin Dragomir és Florin Ioniță, a fellebbezési bizottsági tagságért pedig Viorel Liga indul.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.