Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Tudták, hogy tervez valamit a hokiszövetség, több mint fél évig is elhúzódhat az ügy

Gergely Imre 2022. szeptember 07., 16:43 utolsó módosítás: 2022. szeptember 07., 16:54

Miután a székelyföldi pályázatok nagy többségét elutasította a Román Jégkorong-szövetség, Miklós Ervin, a Háromszéki Ágyúsok klubelnöke közölte, jelenleg a jogászok kezében van a folytatás, azonban a jogi folyamat több mint fél évig is elhúzódhat.

Tudták, hogy tervez valamit a hokiszövetség, több mint fél évig is elhúzódhat az ügy
Miklós Ervin: fel voltunk készülve arra, hogy az RJSZ jelenlegi vezetése több irányból is megpróbálja majd akadályozni az általunk elképzelt változást Fotó: Háromszéki Ágyúsok

„Jogászokkal egyeztettünk, és egyértelmű az álláspontjuk: a dossziéinkat az érvényes határidőn belül iktattuk a szövetségnél. Tudtuk, fel voltunk készülve arra, hogy az RJSZ jelenlegi vezetése több irányból is megpróbálja majd akadályozni az általunk elképzelt változást.

Amit lehetett, kivédekeztünk, de az utolsó pillanatban kaptak még egy csavart ezzel a határidővel. Jogi úton folyik majd tovább az ügy”

– összegezte a lényeget Miklós Ervin, a Háromszéki Ágyúsok klubelnöke, akinek a többivel együtt szintén visszautasították a jelölti dossziéját.

Miklós rámutat: arra is gondoltak, hogy minden egyes megpályázott tisztségre egy tartalék jelöltet is állítsanak. Az ő neve ezért szerepelt elnökjelöltként, azaz nem konkurenciája volt Nagy Attilának, hanem csak abban az esetben került volna előtérbe, ha Nagy Attilának valami miatt nem fogadják el a jelölését.

„Szomorúan tapasztaltuk mindannyian, hogy az elmúlt tíz évben miként alakultak a dolgok a romániai jégkorongban, a szövetségnél. Amint a Háromszéki Ágyúsokat létrehoztuk, nap mint nap problémákba ütköztünk: a bajnokság lebonyolítása érthetetlen, nem ismerjük időben a mérkőzéseink dátumát, tervezni nem lehet. Egyértelmű volt számunkra, hogy akik a jégkorong ügyét előrébb szeretnénk vinni, fel kell készülnünk a választásokra és mindent meg kell tennünk, hogy ezt a rendszert, munkamódszert megváltoztassuk. Tudtuk, hogy ez nem lesz egy könnyű folyamat” – fogalmazott Miklós Ervin.

Hozzátette, jelen pillanatban a jogászok kezében van a folytatás, azonban tény, hogy a jogi folyamat még több mint fél évig is elhúzódhat. Meg fogják próbálni, hogy a szövetségi gyűlésen újravizsgálják az elutasított iratcsomókat.

Amennyiben nem sikerülne ezt elérni, akkor arra koncentrálnak, hogy a sport érdeke érvényesüljön, a három erdélyi csapat indulhasson az Erste Ligában, és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia csapatainak biztosíthassák a nemzetközi versenyeztetést.

Ha szavazni szeretnének, fizetniük kell

A Román Jégkorongszövetség szerdai közleménye szerint a székelyföldi felnőtt- és utánpótláscsapatokat működtető klubok mindegyike adóssággal rendelkezik a szövetség felé. Szavazati joggal azonban az rendelkezhet az ülésen, akinek nincs ilyen adóssága. „Ezek az adósságok abból fakadnak, hogy a székelyföldi klubokat megbüntette az RJSZ, mert a koronavírus-járvány idején rendezett meccseken készített lázmérési táblázatot nem küldték el a szövetségnek.

Nem a járvány idején figyelmeztettek erre, hanem utólag küldték a büntetést, miután már lejárt a hullám. Nem kis összegekről van szó. A Háromszéki Ágyúsok esetében ez 60 ezer lejt jelent.

Vagyis nemhogy segítenék a klubokat, hiszen a járvány alatt rengeteg bevételtől estünk el, hanem még ezzel is nehezítik az életünket. Ezeket a büntetéseket mindegyik klub megtámadta a bíróságon, de ennek ellenére még mindig adósságként szerepelnek a szövetségnél. Most ha szavazni szeretnénk az ülésen, be kell fizetnünk ezeket a büntetéseket, és ha a bíróság igazat ad nekünk, akkor majd visszakapjuk ezeket a pénzeket” – ismertette Miklós Ervin.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.