Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagy Attila: jogi huzavona nehezíti a szakmai munkát a hokiszövetségnél

Dobos László 2022. szeptember 07., 13:25 utolsó módosítás: 2022. szeptember 07., 16:57

A Román Jégkorong-szövetség (FRHG) szeptember 15-én tartja tisztújító közgyűlését, a székelyföldi pályázatok többségét azonban elutasították, köztük az elnöki pozícióra pályázó Nagy Attiláét is.

Nagy Attila: jogi huzavona nehezíti a szakmai munkát a hokiszövetségnél
Az SZJA elnöke kiemelte, hogy a döntést jogi úton meg fogják támadni Fotó: Veres Nándor

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia ügyvezető igazgatója az elutasítás kapcsán közleményben ismertette álláspontját.

„Jogi huzavona nehezíti, hogy szakmai munka kezdődjön a Román Jégkorong Szövetségnél. Ahogy korábban nyilvánosságra hoztam, székelyföldi, bukaresti, galaci, brassói klubok felkérésére, illetve támogatásával elindultam a Román Jégkorong Szövetség elnöki tisztségéért. 

Mivel egy nagy összefogásról van szó, ezért az együttműködő klubok közös programmal, azonos célokkal, közösen kiválasztott jelöltekkel készültek a szeptember 15-én tartandó tisztújító közgyűlésre.

Augusztus 31-én összesen 17 iratcsomót vittem be személyesen a Román Jégkorong Szövetséghez. Ezek elnöki, alelnöki, cenzori, vagy éppen elnökségi tagságra vonatkozó jelöléseket tartalmaztak. Szeptember 6-án az elnökség ülésén, érvénytelennek nyilvánították mind a 17 iratcsomót, megvonva ezzel az indulás jogát. Az indoklás szerint a dossziék a kiszabott határidő után érkeztek be” – áll a közleményben.

A szövetség alapokmánya szerint a jelöléseket legkevesebb 15 nappal a választás előtt le kell adni a szövetség titkárságán.

„Ez a részünkről megtörtént, ugyanis augusztus utolsó napján iktatták a dossziékat. Innentől kezdve a választásig eltelik a szükséges idő. Ez nem csak a józan ész szerint van így, természetesen a leadás előtt több jogásszal egyeztettünk arról, hogy mikor iktassuk Bukarestben a jelöléseket.

Az aktuális helyzet tehát az, hogy a Román Jégkorong Szövetség jelenlegi vezetése kisarkítva az alapokmányban szereplő szabályokat nem fogadta el az általunk benyújtott jelöléseket.

Ezzel igyekszik megakadályozni, hogy tényleges szavazás döntsön a következő ciklus tisztségeiről, ugyanis az erőviszonyok, illetve a klubvezetők véleményének ismeretében ez rendszerváltást jelentene”.

Nagy Attila kiemeli, hogy a döntést jogi úton meg fogják támadni, mert meggyőződése és a jogi érvek is azt támasztják alá, hogy visszaélés történt.

„Arról most ne is beszéljünk, hogy morálisan hogyan értékelhető, az, amikor egy szűk érdekcsoport rátelepszik ezrek kedvenc sportágára, és saját hatalmi ambícióinak rendeli alá. Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste-ligás csapatoknak ne ártsunk az eljárás során” – zárul a közlemény.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.