Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Skandináv ellenfeleket kapott a romániai futsalválogatott

Józsa Csongor 2022. július 07., 15:54

Elkészült a férfi teremlabdarúgó világbajnoki selejtező második szakaszának sorsolása. Érdekelt volt a romániai és a magyar válogatott is.

Skandináv ellenfeleket kapott a romániai futsalválogatott
A finnekkel és a dánokkal játszanak Kacsóék Fotó: Haáz Vince

A 2024-es teremlabdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjének első szakaszában sem a romániai, sem a magyar válogatott nem volt érdekelt, az előselejtezőben ugyanis csak alacsonyabban rangsorolt együttesek szerepeltek.

A második szakaszban a 36 csapatot 12 darab hármas csoportba sorsolták, ebben a körben a válogatottak oda-visszavágós rendszerben játszanak, és a csoportgyőztesek, valamint a négy legjobb csoportmásodik közvetlenül továbbjut a 2023-ban rendezendő 20 csapatos elitkörbe. A maradék nyolc csoportmásodik közül rájátszás után négy további együttes is tagja lesz majd az elitkörnek.

Mind a romániai, mind a magyar válogatott a második kalapból várta a sorsolást. A Kacsó Endre által felkészített piros-sárga-kék gárda az elsőből a finneket, a harmadikból a dánokat kapta.

A székelyudvarhelyi születésű Bíró Attilát is a soraiban tudó magyarok a horvátokkal és az izraeliekkel küzdenek meg.

A világbajnokságra az elitkör hat vagy hét csapata jut ki, attól függően, hogy mely ország lesz 2024-ben a torna házigazdája.

A magyar válogatott 1989-ben tagja volt az első futsal-világbajnokság mezőnyének, azóta egyetlen vb-re sem jutottak ki. A román válogatott még egyszer sem szerepelt vébén.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.