Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Diószegi László: ennek az egésznek csak mi fogjuk meginni a levét

Horváth Bálint Ottó 2023. január 31., 16:04 utolsó módosítás: 2023. január 31., 16:05

A felfüggesztett sepsiszentgyörgyi mérkőzést követően sokan próbáltak meg fogást találni a Sepsi OSK-n és hibásnak kihozni. Diószegi László klubelnököt kérdeztük a kialakult helyzetről, szerinte ettől kezdve az életük csak nehezebb lesz az első ligában.

Diószegi László: ennek az egésznek csak mi fogjuk meginni a levét
Diószegi László szerint eljött az idő, hogy a törvényt úgy alkalmazzák, ahogy van Fotó: Pinti Attila

Nagy port kavart a médiában az elmúlt két napban a vasárnap Andrei Chivulete játékvezető által alig 26 perc után lefújt sepsiszentgyörgyi labdarúgó-mérkőzés a Szuperliga 23. fordulójában, amelyen a vendég FCU Craiova 1948 csapatának szurkolói szűnni nem akaró magyarellenes skandálásuk miatt lehetetlenné tették a játék folytatását.

Normális esetben mindenki egyértelműen el kellett volna ítélje az ilyenfajta megnyilvánulást, ehelyett azonban a craiovai klub vezetői mellett egyre többen firtatják azt, mit lehetett volna tenni azért, hogy ne érjen véget idejekorán a találkozó, és megpróbálják a rendező klubra hárítani a felelősséget.

Megkeresésünkre Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke közölte, végre megtörtént, hogy egy bíró, akiben volt annyi emberség, hogy megelégelte azt a sok nem oda illő dolgot, és úgy vélte, már nem lehet tűrni, lefújta a meccset, ezzel egyszerűen alkalmazta azt a törvényt, amit évekkel ezelőtt meghoztak.

„De utána nem az történt, hogy mindenki azt mondta volna, hogy már ideje volt meghozni ezt a normális döntést,

hanem elkezdték keresni a kiskapukat és a hibákat a védtelen csapaton, amely mi vagyunk”

– mutatott rá.

Kiemelte, a szurkolók evakuálására a megfigyelő kell kérje a csendőrséget, de a törvény szerint ezt csak akkor lehet megtenni, ha tettlegességre vagy vandalizmusra kerül sor, de ilyenről nem volt szó, ebben a kérdésben pedig nem ő, vagy a klub dönt, hiába rendező, nem léphetik át a hatáskörüket.

A klubelnök ismertette, hogy a Craiova vezetősége a mérkőzés előtt lejelentette ugyan, hogy nem szervezi meg a szurkolóik utaztatását. Ezt mindegyik csapat előre közölni szokta, viszont ez nem azt jelenti, hogy nem jönnek szurkolók, mindössze annyit, hogy a klub nem indít szurkolói buszt számukra.

Fotó: Képernyőmentés

„Azt nem írták nekünk, hogy ne fogadjunk senkit, de ha ezt is kérték volna, nekünk kötelességünk, hogy bárki, aki a vendégszektorba jegyet akar venni, legfeljebb 400 személy, kiszolgáljuk őket.

Mert képzeljük el azt, ha mi nem fogadtuk volna a craiovai szurkolókat, mekkora hűhó lett volna ebből az egész sajtóban, mindennek ami nem igaz, kikiáltottak volna”

– fogalmazott Diószegi László.

A szabályzat egyértelműen fogalmaz a magyarellenes, xenofób és rasszista megnyilvánulások esetében, a Sepsi OSK zöld asztalnál 3–0-ra meg kellene nyerje a mérkőzést. A háromszéki labdarúgóklub első számú embere megjegyezte, mindig azt mondta, hogy soha nem akar úgy nyerni, hogy ne a pályán dőljön el a meccs, és normális esetben bármire hajlandó lenne,

de ezek után, amik az elmúlt két napban történtek, hogy látja, mindenki ellenük van, azt szeretné, tartsák be a törvényt úgy, ahogy az le van írva.

Arra a kérdésünkre, hogy beleegyeznének-e a mérkőzés újrajátszásába, a klubelnök közölte, ez nem tőlük függ, de ebbe csak bizonyos feltételekkel egyeznének bele: egyrészt, ha mindenképpen saját szurkolóik előtt játszhatnának, vendégdrukkerek nélkül, másrészt, ha a szövetség komoly büntetésekkel illetné a craiovaiakat, a botrányos szurkolókat, mind a százat, öt évre kitiltanák a stadionokból, mert akkor méltó leckét kapnának, és az ellenfél például öt fordulón keresztül zárt kapus meccseket kellene játsszon.

Diószegi László szinte százszázalékig biztos abban, hogy a szerdai bizottsági ülésen nem fognak döntést hozni, pedig ez egyszerű lenne, mert a bíró a szabályzat szerint járt el, megtette azt a három lépést, amit ilyen esetben előírnak.

Meglátása szerint, jövő hétre el fogják halasztani a döntést, mert mindenféle anyagot akarnak begyűjteni a meccsen történtekről.

„Bízom abban, hogy józan döntés születik, mert egész Európa, de talán az egész világ figyeli az eseményeket, hiszen ilyen még nem történt, premiernek számít a román labdarúgásban” – közölte a klubelnök. Kiemelte, bármilyen döntést hoznak,

ennek az egésznek mindenféleképpen csak ők fogják meginni a levét, akaratlanul is fekete bárány lettek, és az biztos, hogy ettől kezdve az életük csak nehezebb lesz az első ligában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.