Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A craiovaiak azt akarják, büntessék meg a Sepsi OSK-t is

Székely Sport 2023. január 30., 11:28 utolsó módosítás: 2023. január 30., 11:29

A rendező klubra, azaz a Sepsi OSK-ra hárítja a felelősséget az FCU Craiova 1948 labdarúgóklub vezetősége. Azt állítják, nem felelnek a szurkolóik magyarellenes megnyilvánulásáért, mivel nem ők szervezték az utaztatásukat.

A craiovaiak azt akarják, büntessék meg a Sepsi OSK-t is
A mérkőzést a 26. percben végleg lefújta Andrei Chivulete játékvezető. A történtek után a szövetség fegyelmi bizottság dönt a végeredményről Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Védekező álláspontot vett fel az oltyán klub vasárnap este, miután a csapat szurkolói kiviselték magukat Sepsiszentgyörgyön, magyarellenes skandálásaik miatt a 26. percben fel kellett függeszteni a Szuperliga 23. fordulójában rendezett mérkőzést.

Az FCU Craiova 1948 a közösségi oldalán megjelent közleményében leírja, hogy elhatárolódik a csapat szurkolóinak viselkedésétől. „Klubunk nem vett részt a mérkőzés szervezésében. Ezzel kapcsolatban nem kértünk jegyeket a szurkolóknak.

Ezért semmilyen módon nem vállalunk felelősséget a szurkolók megnyilvánulásáért ezen a mérkőzésen. Klubunk nem szervezte meg a szurkolók utaztatását a sepsiszentgyörgyi mérkőzésre”

– olvasható a craiovai klub közleményében.

A klubvezetés a Sepsi OSK-ra hárítja a felelősséget, amely – mint írták – felvállalta minden szurkoló belépését a stadionba, így az egyedüli felelős a törvények és előírások betartásáért a mérkőzés során. „Bármely más értelmezés ellentétes a törvénnyel, és azt egy civilizált országban egyetlen bizottság egyetlen tagja sem sértheti meg. Következtetésképpen, úgy véljük, hogy csapatunk mentesül minden felelősség alól a mérkőzés megszervezésével kapcsolatban” – mutattak rá.

Marcel Pușcaș, az FCU Craiova 1948 klubelnöke a Digi Sport televíziónak nyilatkozva kijelentette, ha őket megbüntetik, hasonlóan kell eljárni a rendező Sepsi OSK esetében is. A szakember „felháborító túlbuzgóságnak” nevezte a játékvezetők és a megfigyelők tettét, amikor a véget nem érő magyarellenes skandálások miatt felfüggesztették a mérkőzést.

„Nem értünk egyet az ilyen megnyilvánulásokkal, de vannak olyan megoldások, amelyekkel nem szükséges megállítani a játékot. Ha a szabályok szerint járunk el, igazuk van, de más esetekben is előfordult már ilyen.

A szurkolók evakuálásával véget lehetett volna vetni mindennek. Kinek a kötelessége, hogy megnevelje szurkolók százait? A klubunk nem foglalkozik azzal, hogy megnevelje a szurkolókat. A szervezőnek kellett volna intézkednie, nem mi vagyunk a szervező, nem mi adtuk a jegyeket a szurkolóknak. A Sepsi is hibás, ha minket büntetnek, akkor a szervezőt is büntessék meg”

– közölte Marcel Pușcaș.

A szurkolók közölték, nem állnak le

A történtek után a craiovai szurkolók is posztoltak a közösségi médiában. Annak ellenére, hogy a csapatuk zöld asztalnál elveszítheti a mérkőzést, nem tartják magukat bűnösnek, sőt mi több, a Peluza Sud szurkolói csoportosulás jelezte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék a hazájukat, és akár még drasztikusabb megoldásokhoz is folyamódhatnak.

„Sepsiszentgyörgyön részt vettünk a kisebbségek által a román állam, az FRF, az LPF és a CCA cinkosságával elkövetett újabb, a nemzeti integritás elleni támadásban. Szeretnénk rámutatni, ahogyan a múltban is tettük, hogy semmi sem lehet és nem is lesz túl sok hazánk védelmében. Nincs olyan mérkőzés, nincs olyan pont, nincs olyan hely a tabellán, amely összehasonlítható lenne őseink földjével.

Soha nem fogjuk elfogadni, hogy egy román területen zajló mérkőzést a nemzeti nyelvtől eltérő nyelven mutassanak be, hogy a lelátókat szeparatista zászlókkal borítsák be, vagy hogy a román állampolgárokat zaklassák az ezen a területen élő kisebbségek. Soha nem fogjuk megengedni, hogy ilyen mérkőzést játszanak.

Ahogy korábban már bejelentettük, ha ezek a visszaélések nem szűnnek meg, akkor a mi fellépéseink is egyre drasztikusabb lesznek. Minden más feltételezés komikus, a kezdeményezők és támogatók pedig olvassák el a témával kapcsolatos korábbi közleményeinket” – fogalmaztak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.