Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sepsi OSK: nem olyan nehéz a bajnoki rajt, de komolyan kell hozzáállni

Horváth Bálint Ottó 2024. július 02., 11:17

Kedvező sorsolásban volt része a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-nak, amely gyengébbnek tartott csapatok ellen kezdi a labdarúgó Szuperliga 2024–2025-ös szezonját. A menetrend megismerését követően Hadnagy Attila sportigazgatót kérdeztük.

Sepsi OSK: nem olyan nehéz a bajnoki rajt, de komolyan kell hozzáállni
Nagyon oda kell tegyék magukat a Sepsi OSK játékosai Fotó: Pinti Attila

A hétfő délutáni sorsolás szerint a bajnokság július 13-ai nyitófordulójában a Sepsi OSK házigazda lesz, a Jászvásári Polit fogadja. Aztán az első kiszállásán az egyik újonccal, az FC Buzăuval találkozik.

„Első ránézésre nem tűnik olyan nehéznek a sorsolásunk, de ne felejtsük el, hogy a kisebb csapatokkal van a legnagyobb probléma.

Nem szabad lenéznünk egy együttest sem, mert nehéz helyzetbe hozhatjuk magunkat. Komolyan kell hozzáállnunk az első fordulókhoz és nagyon oda kell tegyük magunkat”

– nyilatkozta a Székely Sport érdeklődésére Hadnagy Attila, a Sepsi OSK sportigazgatója.

Az első ellenfelükről, a Jászvásári Poliról elmondta, tudják, hogy a bennmaradás kiharcolása után erősítettek, az edző is folytatja, sok külföldi játékosuk van, akiket kevésbé ismernek, így egyáltalán nem lesz könnyű mérkőzésük, de remélik, hogy hazai pályán győzelemmel tudnak kezdeni. Az újonc Buzău kapcsán közölte, hogy a feljutással bebizonyította, hogy helye van az élvonalban, és az idegenbeli mérkőzésen egészen biztosan meg kell dolgozzanak a három pontért.

A folytatásban kemény időszak vár a háromszékiekre, hiszen egymás után két fővárosi ellenféllel, otthon a Dinamóval és vendégként a Rapiddal játszanak, valamint az ötödik fordulóban az Universitatea Craiovát fogadják.

Hadnagy Attila megjegyezte, ezekkel az összecsapásokkal egyelőre nem foglalkoznak, a szezon első találkozóira összpontosítanak, de biztos benne, hogy kiegyensúlyozott meccsek lesznek.

Hadnagy Attila: „nem szabad lenéznünk egy együttest sem, mert nehéz helyzetbe hozhatjuk magunkat” Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A Sepsi OSK sportigazgatója előrevetítette, hogy az új bajnokságban is egyértelműen a felsőházi rájátszásba jutás a céljuk, és ha azt elérik, tovább álmodozhatnak, emellett pedig szeretnék megnyerni harmadszorra a Román Kupát.

A jelenleg Ausztriában edzőtáborozó székelyföldi együttes a múlt héten 4–4-es döntetlenre végzett a Ferencváros ellen, a felkészülési mérkőzésen a csapatok kétszer hatvan percet játszottak.

„Szép mérkőzésünk volt a Ferencvárossal, az első hatvan percben az első számú csapattal voltunk a pályán, a folytatásban pedig nagyrészt a fiatalok kaptak lehetőséget, így a 4–0 után nem volt meglepő, hogy kiegyenlítettek. De nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy egy hasznos edzőmeccsünk legyen, és ne történjenek komoly sérülések” – jegyezte meg Hadnagy Attila.

A Sepsi OSK szerdán újabb barátságos találkozón lép pályára az edzőtáborban, az osztrák Austria Wien lesz az ellenfele.

Mint megtudtuk, kisebb egészségügyi problémák vannak a csapatnál, Gabriel Debeljuh és Sigér Dávid mellett Bogdan Oteliță a Fradi elleni meccsen kapott egy ütést és elrepedt az arccsontja, így kisebb pihenő következik számára.

A sportigazgató elárulta azt is, hogy a bajnoki rajtig még egy belső védő érkezésére számítanak, és amennyiben nem találnak egy megfelelő szélsőt és csatárt, akkor nagyjából teljesnek tekinthető a keret.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.