Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Moldvai ellenféllel kezdi az új bajnokságot a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2024. július 01., 14:30

Hétfőn kora délután kisorsolták a labdarúgó Szuperliga 2024–2025-ös szezonjának menetrendjét. A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK hazai pályán kezd, ellenfele a Jászvásári Poli lesz. Aztán az egyik újonccal találkozik, a folytatásban pedig rangadókat játszik.

Moldvai ellenféllel kezdi az új bajnokságot a Sepsi OSK
A Jászvásári Poli lesz az ellenfél a nyitófordulóban Fotó: Pinti Attila

A bajnokság a július 13-ai hétvégén kezdődik, a nyitóforduló mérkőzéseinek napokra és órákra lebontott programját a későbbiekben készíti el a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF).

Az előző idényt az ötödik helyen befejező Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a Jászvásári Poli ellen hazai közönség előtt mutatkozik be a Szuperliga új kiírásában. Aztán a második játéknapon az egyik újonc FC Buzăuval idegenben találkozik,

a folytatásban pedig kemény időszak vár rá, hiszen egymás után két fővárosi ellenféllel, otthon a Dinamóval és vendégként a Rapiddal játszik, valamint az ötödik fordulóban az Universitatea Craiovát fogadja.

Ezt követően a Sepsi OSK ellenfelei sorrendben a Kolozsvári U, az Unirea Slobozia, a Galaci Oțelul, az FC Botoșani és a Konstancai Farul lesznek, majd a 11. fordulóban hazai pályán játszanak a címvédő FCSB ellen.

Az odavágók végéhez közeledve az FC Hermannstadt és az Aradi UTA lesznek a vetélytársak, majd a Kolozsvári CFR-rel a 14. játéknapon idegenben csapnak össze, az utolsó fordulóban pedig a Petrolult látják vendégül.

Labdarúgó Szuperliga, az 1. forduló menetrendje:
FCSB–Kolozsvári U
Kolozsvári CFR–Bukaresti Dinamo
Konstancai Farul–Unirea Slobozia
FC Botoșani–Galaci Oțelul Galați
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Jászvásári Poli
Aradi UTA–Bukaresti Rapid
FC Hermannstadt–Universitatea Craiova
Petrolul Ploiești–FC Buzău

A bajnokság lebonyolítása nem változott, a tizenhat együttes oda-visszavágókat játszik a 30 fordulós alapszakaszban, ezután az első hat helyezett a felsőházi, a további tíz csapat az alsóházi rájátszásban folytatja.

A szezon végén a felsőházban első két helyen végzett klub a Román Kupa győztese mellett biztosan indul az európai kupaporondon, míg a harmadik helyezett selejtezőt játszik az alsóház két legjobb csapata közötti másik selejtezőmérkőzés nyertesével, hogy eldőljön az utolsó nemzetközi kupában induló gárda kiléte. Az alsóházban utolsó két helyezett búcsúzik az élvonaltól, míg 13. és 14. pozícióban végzett együttesek osztályozót játszanak a másodosztály 3. és 4. helyen végzett csapatával.

Mint ismert, a hazai labdarúgóidény 2024–2025-ös szezonja már július 4-én, csütörtökön elkezdődik, amikor a bukaresti Ghencea stadionban a bajnoki címvédő FCSB és a Román Kupa-győztes Vajdahunyadi Corvinul küzdenek a Szuperkupa elhódításáért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.