Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sporttörténelmet írt a csíki női futballcsapat, bejutott a Román Kupa döntőjébe

Dobos László 2024. május 15., 16:03 utolsó módosítás: 2024. május 15., 17:22

Fennállásának legjobb eredményét ért el az FK Csíkszereda női futballcsapata, szerdán délután 4–2-re legyőzte a Besztercei Gloriát a Román Kupa elődöntőjében. Döntős ellenfele a kolozsvári együttes lesz.

Sporttörténelmet írt a csíki női futballcsapat, bejutott a Román Kupa döntőjébe
Galérianézet
Magabiztos csíki győzelemmel zárult a 2024-es női labdarúgó Román Kupa első elődöntője Fotó: Borbély Fanni

Nem szurkolóbarát időpontban, szerdán kora délután rendezték meg a csíkszeredai FK-sportparkban a női labdarúgó Román Kupa első elődöntőjét, az FK Csíkszereda–Besztercei Gloria összecsapást.

Csíki fölényben zajlott a mérkőzés, a vendégeknek kevés gólhelyzetet tudtak kialakítani, de ezekből kétszer betaláltak.

A hazai alakulat akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, a négy gól mellett számos tiszta ziccert hagyott kihasználatlanul.

Fotó: Borbély Fanni

Az első találatot Magyarics Zoé lőtte a 36. percben egy szép gyors akció végén, amikor az FK három az egy ellen támadhatott, a csíki középcsatár pedig közelről legyőzte a besztercei kapust (1–0). Az első 45 percben még három nagy csíki gólhelyzet maradt ki, Herczeg kétszer, Mitri pedig egyszer került ziccerbe.

Saját térfelükre kényszerítették a beszterceieket a csíkiak a második félidő elején, és ennek két szép találat lett a vége. Az 55. percben Szőke Eszter futott fel a bal oldalon, majd mintaszerű beadását Orbán Aranka a kapuba fejelte, a labda az oldalkapufáról jutott be a hálóba (2–0). A 62. percben egy magasan előre ívelt labdára Herczeg Andrea csapott le, betört a 16-os területére, ahol hátvédjét kicselezve a bal alsóba lőtte a labdát (3–0).

Fotó: Borbély Fanni

A folyatásban is a hazai alakulat előtt adódtak a helyzetek, de a 89. percben aztán a vendégek is feljutottak a csíki 16-osig, ahol egy kapu előtti kavarodásból Paula Agu a rövid sarokba lőtte a labdát (3–1). A nézők már az utolsó sípszóra gondoltak, a játékosok azonban lőttek még egy-egy gólt. Előbb Bartalis Barbara kapáslövése kött ki a Gloria kapujában (4–1), majd a mérkőzés zárómomentumaként Rania Kara-Jouli a 16-os környékéről védhetetlen bombalövést küldött a felső léc alá (4–2).

Fotó: Borbély Fanni

Az FK Csíkszereda bejutott a június 8-ára tervezett női labdarúgó Román Kupa döntőjébe, ahol a Székelyudvarhelyi Vasas Feminát kiütő Kolozsvári U Olimpia lesz az ellenfele.

Női labdarúgó Román Kupa, elődöntő:
FK Csíkszereda–Besztercei Gloria 4–2 (1–0).
Gólszerzők: Magyarics Zoé (36.), Orbán Aranka (55.), Herczeg Andrea (62.) és Bartalis Barbara (90.+1), illetve Paula Agu (89.) és Rania Kara-Jouli (90.+2)
Játékvezetők: Octavian Ciucanu, Claudiu Şchiopeţ (mindketten Brassó), Gabriel Boncz (Fogaras).

Fotó: Borbély Fanni

FK Csíkszereda: Tankó Réka – Androniki Mikalopulu, Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Balázs Csilla, Antal Anita, Orbán Aranka, Herczeg Andrea, Mitri Rita, Magyarics Zoé, Szőke Eszter. Cserejátékosok: Balog Boglárka (kapus), Bartalis Barbara, Nyéki Anna, Albu Erika, Szentes Szabina, Györgyicze Réka, Péter Alexandra, Péter Kinga, Lőrincz Kitti. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Nagy Noémi (másodedző), Ferencz Levente (kapusedző), Antal Alexandra (orvosi asszisztens), Gál Ervin (a csapat képviselője).

Fotó: Borbély Fanni

Besztercei Gloria: Natalia Munteanu – Mirabela Ristache, Mihaela Merlan, Paula Agu, Bianca Sandu, Georgiana Vasile, Galau Bawn-Lung, Clara Risu, Bianca Jenovan, Cristina Cerescu, Rania Kara-Jouli. Cserejátékosok: Salamon Szidónia (kapus) – Andra Mihăescu, Larisa Sârbovan, Corina Colibaba, Edvina Ciontoș, Adina Rognean, Alexandra Hornea, Daniela Mureșan, Diana Negrușa. Stáb: Dănuț Dosan (vezetőedző), Călin Svoboda (a csapat képviselője), Alexandra Trușcă (orvosi asszisztens).

Az FK Csíkszereda és a Kolozsvári U idén már hatszor (!) találkozott egymással, a Szuperliga alapszakaszában egy FK-győzelem (Kolozsváron 0–1) mellett egy döntetlen született (Csíkszeredában 3–3), a felsőházi rájátszásban az U kétszer nyerni tudott (hazai pályán 5–0-ra, Csíkszeredában 1–0-ra), míg egy kolozsvári találkozó döntelennel ért véget (1–1). Továbbá a Román Kupa csoportkörében is találkoztak, akkor az U 3–2-re nyert, ez végül a csoportgyőzelmet jelentette számára. A kupadöntőig még egyszer főpróbázik egymással a két csapat, a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában, május 25-én Csíkszeredában.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.