Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A szünetig bírta a Vasas Femina, kiütéses vereséget szenvedett a kupában

Zátyi Tibor 2024. május 15., 17:17 utolsó módosítás: 2024. május 15., 18:33

A Székelyudvarhelyi Vasas Femina egy félideig méltó ellenfele volt a romániai női labdarúgást az elmúlt bő tíz évben uraló Universitateának, a kolozsváriak végül kiütéses győzelmet arattak a Román Kupa elődöntőjében.

A szünetig bírta a Vasas Femina, kiütéses vereséget szenvedett a kupában
A Vasas Femina másodosztályos csapatként egészen a Román Kupa elődöntőjéig menetelt Fotó: Facebook/Vasas Femina FC Székelyudvarhely

A házigazda kezdte jobban a szerda délutáni meccset Nagyiklódon, ám hiába szorította be vendégeit saját térfelükre, negyedóra játékot követően a Vasasnak volt egy nagy lehetősége, Horváth Anita tört be előre a jobb szélen, majd közeli lövését bravúrral védte a kolozsváriak kapusa. Egy távoli lövés hozta meg az áttörést, a 25. percben a Vasas korábbi játékosa, Carolina Țabur megszerezte a vezetést az U-nak, hatalmas gólt lőtt nagyjából 25 méterről. Két perccel később Ciolacu volt közel, hogy megduplázza csapata előnyét, lövése a bal kapufáról pattant vissza, majd Bălăceanu ziccerénél nagyot védett Lengyel. A 35. percben közel volt az egyenlítéshez a Vasas, ám Delaney rossz felmentő fejesét a kapuba csereként beállt Brici bravúrral szögletre tolta.

A szünetet követően hajszolta az egyenlítést a Vasas, de ez lett a veszte, mivel nem tudta áttörni a masszív kolozsvári védelmet, majd kijött a két együttes közti osztálybeli különbség (az U a második a Szuperliga felsőházi rájátszásában, a Vasas Femina pedig vezeti a 2. Liga egyik csoportját), és érkeztek is a hazai gólok. A hazaiak minden ellentámadása életveszélyes volt, először Bâtea növelte kettőre az előnyt, majd Ciolacu és ismét Bâtea volt eredményes, a 66. percben már 4–0 volt az eredmény, a találkozó és a továbbjutás gyakorlatilag itt már eldőlt.

Kolozsvár pedig nem állt le, Marcu használt ki egy nagy védelmi hibát, majd Bâtea gurított az üresen maradt kapuba egy végletekig kijátszott akció végén, végül Giurgiu büntetőből állította be a 7–0-s végeredményt.

A fináléban az FK Csíkszereda lesz a kolozsváriak ellenfele a június 8-ára tervezett Román Kupa döntőjében.

A két csapat idén már hatszor (!) találkozott egymással, a Szuperliga alapszakaszában egy FK-győzelem (Kolozsváron 0–1) mellett egy döntetlen született (Csíkszeredában 3–3), a felsőházi rájátszásban az U kétszer nyerni tudott (hazai pályán 5–0-ra, Csíkszeredában 1–0-ra), míg egy kolozsvári találkozó döntelennel ért véget (1–1). Továbbá a Román Kupa csoportkörében is találkoztak, akkor az U 3–2-re nyert, ez végül a csoportgyőzelmet jelentette számára.

A kupadöntőig még egyszer játszik egymással a két csapat, a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában, május 25-én Csíkszeredában.

Tavaly is összekerültek a Román Kupában, egy évvel ezelőtt az elődöntőben az U 3–0-ra legyőzte az FK-t.

Labdarúgó Román Kupa, elődöntő
Kolozsvári Universitatea–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 7–0 (1–0)
gólszerzők Țabur (25.), Bâtea (54., 66., 83.), Ciolacu (62.), Marcu (70.), Giurgiu (86., 11-esből)
Vasas Femina: Lengyel Kriszta – Gianina Zănoagă, Hornok Réka, Krall Tímea, Yanka Cáceres, Márkus Gréta, Maria Santana Nazare, Horváth Anita, Mezőssy Melánia, Sólyom Henrietta, Török Lilla. Vezetőedző: Vágó Attila.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.