Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Marius Corbu a BL-ben induló csapathoz igazolt

Dobos László 2024. július 09., 10:07 utolsó módosítás: 2024. július 09., 12:23

Cipruson, a sokszoros aranyérmes Apoel Nicosia együttesénél folytatja pályafutását a 22 éves Marius Corbu. A Székelyföld Labdarúgó Akadémia neveltje a Puskás Akadémiától szerződött a Bajnokok Ligája-selejtezőben érdekelt klubhoz.

Marius Corbu a BL-ben induló csapathoz igazolt
Marius Corbu jól teljesített a Puskás Akadémiánál Fotó: FK Csíkszereda

A magyarcsügési születésű középpályás 2020-ban igazolt át az FK Csíkszeredától Magyarországra, a magyar élvonalban pedig 112 mérkőzést játszott a Puskás Akadémia színeiben, ahol idén nyáron lejárt a szerződése. Marius Corbu tagja volt a romániai ifjúsági és utánpótlás válogatottaknak.

Több ajánlata volt idén nyáron, szóba jött Svájc, Hollandia és Olaszország is, de végül Ciprusra igazolt, a nagy múltú Apoel Nicosia játékosa lett.

A középpályán és bal szélen is jól teljesítő Corbu 2028-ig szóló szerződést írt alá új klubjával. A ciprusi együttes a BL-selejtező második körében kapcsolódik be az európai kupaküzdelmekbe, ahol az Ordabaszi (kazahsztáni)–Petrocub (moldovai) párharc győztesével találkozik.

Corbu átigazolásának híre az Apoel csapatának honlapján Fotó: Apoel Nicosia

A Transfermarkt portál által 800 ezer euróra értékelt labdarúgó átigazolását a ciprusi klub jelentette be, amely azt írta, hogy „Corbu kreatív középpályásként, második csatárként és balszélsőként is játszik. Fiatal kora ellenére már 112-szer lépett pályára a magyar elsőosztályban szereplő Puskás Akadémia FC színeiben. Köszöntjük Mariust az Apoelben, és kívánjuk, hogy bajnoki címeket és európai sikereket ünnepeljen a kék-sárga mezben”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.