Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyés Róbert: „az biztos, hogy minden labdáért meg fogunk küzdeni és izzadni”

Dobos László 2024. május 11., 16:02 utolsó módosítás: 2024. május 11., 16:08

Sorozatban negyedik vereségét szenvedte el szombaton kora délután az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga zárófordulójában. A csíkiak utolsó helyen zárták a hatcsapatos felsőházi rájátszást, de így is osztályozót vívhatnak az élvonalba jutásért.

Ilyés Róbert: „az biztos, hogy minden labdáért meg fogunk küzdeni és izzadni”
Galérianézet
Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda vezetőedzője úgy véli, érződött, hogy mentálisan nem erősek a játékosok Fotó: Pinti Attila

Balszerencsés góllal ért véget az FK Csíkszereda számára a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszása. Ilyés Róbert legénysége szombaton kora délután a 93. percben kapott találat miatt szenvedett vereséget hazai pályán a már biztos feljutó Gloria Buzău együttesétől.

A mérkőzés végén a játékosok földre roskadtak, Ilyés Róbert vezetőedző is nagyon szenvedett, a Lokápatrióták szurkolócsoport azonban a pálya szélére hívta őket, együtt elénekelték a székely himnuszt, majd megtapsolták őket.

Rossz napokon is a csapat mellett. A Lokálpatrióták szombaton este a Sepsi OSK-nak drukkoltak Sepsiszentgyörgyön, szombaton délben pedig az FK Csíkszeredának Fotó: Pinti Attila

Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda vezetőedzője úgy látta, hogy nyomot hagytak csapata játékán az utóbbi vereségek, érződött az önbizalom hiánya. „Érződött, hogy mentálisan nem erősek a játékosaink. Számos helyzetünk volt, lőttünk kapufát, de az ellenfél kapusa is egy jó napot fogott ki.

Nem tudok dühös lenni, haragudni a játékosokra, mert próbálkoztak, harcoltak. De amikor nincs egy megfelelő csatárod, egy olyan játékos, aki ha van egy helyzeted, akkor azt rúgja be, akkor nehéz pontokat szerezni”

– nyilatkozta a Székely Sportnak Ilyés Róbert.

Két fontos mérkőzés, az oda-visszavágós osztályozó vár a folytatásban az FK Csíkszeredára. „Az osztályozóra fel fogunk készülni minden szempontból. Mindenki tudatában van annak, hogy ritkán adódik ilyen lehetőség. Egy hét áll rendelkezésre, hogy kielemezzük a mi játékunkat és az ellenfél stílusát, elbeszélgessünk csapatunk tagjaival.

Fotó: Pinti Attila

Még nem tudjuk, hogy ki lesz az ellenfél, de az biztos, hogy minden labdáért meg fogunk küzdeni és izzadni. Közösen reméljük, hogy sikerülni fog”

– hangsúlyozta Ilyés Róbert.

A csíkiak szakvezetője azt mondta, nem gondolkodnak azon, hogy kivel lenne jobb játszani, illetve kit kellene elkerülni, hiszen ezen a szinten már mindenik csapat rutinos játékosokkal rendelkezik, komoly tapasztalatuk van. „De ugyanazt a futballt játsszák ők is mint mi.

Remélem lesz olyan szív a játékosaimban, mint amilyen a rájátszás első meccsein volt.

Két sorsdöntő mérkőzés vár ránk, és a remény hal meg utoljára” – mondta zárásként Ilyés.

Fotó: Pinti Attila

Az FK Csíkszereda a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásának 7. helyezettjével fog osztályozót játszani. Az ellenfél neve vasárnap késő este lesz ismert. Az osztályozók időpontjáról és helyszíneiről hétfőn döntenek – tudtuk meg Ilyéstől.

Meg szerettük volna kérdezni a mérkőzés végén a vendégeket az élvonalba juttató szakembert, Andrei Prepeliță vezetőedzőt, de a Gloria küldöttségéből ő elsőként elhagyta a stadiont, nem nyilatkozott senkinek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.