Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Niczuly Roland: „életem meccsét játszottam a kupadöntőn”

Dobos László 2023. május 25., 10:45 utolsó módosítás: 2023. május 25., 12:41

Megvédte címét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó Román Kupában, a háromszékiek szerdán késő este tizenegyesrúgások után 5–4-re verték a Kolozsvári U együttesét. A tizenegyespárbaj három magyar nemzetiségű játékosával beszélgettünk.

Niczuly Roland: „életem meccsét játszottam a kupadöntőn”
Galérianézet
Niczuly Roland lett a meccs embere a kupadöntőben Fotó: Pinti Attila

Annak ellenére, hogy a 120 perc alatt csak középszerű teljesítményt nyújtott a játékban, a tizenegyesrúgások során a Sepsi OSK-nak mégiscsak sikerült kiharcolnia a győzelmet, otthon tartotta a serleget.

A döntő legjobb játékosának a Sepsi OSK kapusát, Niczuly Rolandot választották, aki három büntetőt is hárított.

A 11-eseket értékesítők között volt a sepsiszentgyörgyiek két korábbi, magyar válogatott játékosa, Tamás Márk és a hosszabbítás legvégén becserélt Varga Roland is.

Niczuly: minden trükköt bevetünk

A Sepsi OSK csapatkapitánya, Niczuly Roland a mérkőzés után kisfia kezét fogva érkezett az újságírókkal való találkozóra, ahol a Székelyhon kérdésére válaszolva elmondta, hogy pályafutása során eddig soha nem védett egy meccsen három tizenegyest.

„Különleges érzés újra kupát nyerni, ez egy újabb sporttörténelmi pillanat Sepsiszentgyörgy számára.

Nem játszottunk jól, de szerintem a döntőket nem jól és látványosan kell lejátszani, hanem meg kell nyerni.

Az ünneplés után egyet alszunk, majd elkezdjük előkészíteni a következő szezont. Jól szeretnénk szerepelni az európai kupameccseken, a Konferencialiga-selejtezőn. Bevallom, hogy a büntetőrúgások során megpróbáltam megfélemlíteni ellenfeleimet, minden trükköt be kell ilyenkor vetni, mindig mondtam annak, aki rúgta ellenünk a 11-est, hogy a labda fölé fog menni.

Niczuly Roland lett a meccs embere a kupadöntőben Fotó: Pinti Attila

Örülök, hogy most kijött, máskor még a sarkokat sem találom el a 11-eseknél, most pedig hármat védtem ki.

Készültünk a tizenegyesekre is, én az edzések után órákat gyakoroltam ezt a kapusedzőnkkel. Volt tűz a csapatban, mindenki nyerni szeretett volna, de úgy érzem, hogy a fiúk fáradtak voltak, és gyengébben teljesítettek a 120 perc alatt. Hozzá szeretnénk szokni a kupagyőzelmekhez, idén nyáron meg szeretnék nyerni a Szuperkupát” – nyilatkozta a háromszéki kapus.

Arra a kérdésünkre pedig, hogy számított-e a mentális felkészülésben az, hogy korábban a Kolozsvári U játékosa volt, Niczuly azt válaszolta, hogy igen, jobban tudott belőlük készülni, tudta, hogy mi vár rá, mit szoktak művelni az U drukkerei.

„A második félidőben pirotechnikai harctér volt az én kapum mögött, én erre számítottam, hisz náluk töltöttem több évet korábban” – folytatta. Arra a kérdésre, hogy mennyire voltak civilizáltak a kolozsvári csapat szurkolók, azt válaszolta:

„Nagyon figyeltem, koncentráltam a mérkőzésre. Úgy tudom, hogy most nem voltak magyarellenes bekiabálások”.

Fotó: Pinti Attila

Varga és Tamás sok szeretet kapott a sepsiszentgyörgyiektől

Varga Roland, a Sepsi OSK csatára a negyedik kupagyőzelménél tart, korábban a Ferencvárossal nyert hármat. Varga a győzelem után elmondta, hogy tipikus kupameccs volt, a büntetőknél pedig oda állt bátran, mert ő be szokta rúgni a tizenegyeseket.

Varga Roland magabiztosan értékesítette az első büntetőt Fotó: Pinti Attila

„Annyira nagy a felelősség ilyenkor, amennyit magadra teszel, és magabiztosan álltam oda.

Nagyon bíztunk Roliban, a kapusban, és ő hozzá is tette a maga részét a győzelemhez, nagy meccset csinált, de ugyanolyan nagy köszönet illeti szurkolóinkat, köszönjük a nézőtéri támogatást”

– nyilatkozta Varga.

Tamás Márk szerint, ha visszanézzük a korábbi U elleni bajnoki meccseket, akkor láthatjuk, hogy azok nem voltak ennyire taktikus találkozók, mint a kupadöntő. „Mi Vargával csereként álltunk be, de ez nem számított, nem volt hátrány, hiszen ilyenkor mindenki ugyanolyan komolyan készül, mintha kezdő lenne.

Én úgy gondolom, hogy mindegy az, hogy hány perc játék jut, abba bele kell tenni a maximumot.

Sepsiszentgyörgyön otthon érezzük magunkat, magyarul beszélünk, az angolra csak az idegenbeli meccseinket van szükség. Sok szeretetet kaptunk és kapunk” – nyilatkozta Tamás, aki a Székelyhonnak elmagyarázta azt a furcsa esetet is, ami vele történt az első félidőben.

Tamás Márk együtt ünnepel a szurkolókkal Fotó: Pinti Attila

„Az első félidőben jelezték, hogy készüljek beállni, csere lesz, de végül ez egy félreértés miatt elmaradt. A tartalék-játékvezető jelezte is, hogy Bălașa helyére be fogok állni, de ez végül csak csak a 85. percben történt meg. Félreértés volt, nem volt tiszta, hogy mennyire komoly csapattársam sérülése. Kívülről ez biztos rosszul nézett ki” – mesélte Tamás Márk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.