Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kupadöntő utáni Diószegi-faggató

Dobos László 2023. május 25., 12:39 utolsó módosítás: 2023. május 25., 12:40

Drámai körülmények között, büntetőlövések után védte meg címét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó Román Kupában. A döntő után az újságírók által egyik legjobban faggatott személy Diószegi László, a háromszéki klub elnöke és többségi tulajdonosa volt.

Kupadöntő utáni Diószegi-faggató
Galérianézet
Diószegi László hosszasan válaszolt a kérdésekre Fotó: Pinti Attila

Mi is ott voltunk Nagyszeben, és a kupadöntő után kicsit faggattuk Diószegi Lászlót.

– Mi a véleménye a mérkőzésről?

– Egy gyenge színvonalú meccs volt, de az a lényeg, hogy a következő szezonban is ott lehetünk az európai kupaküzdelmekben. Nagyon azt kívánták korábban a Kolozsvári U szurkolói, hogy kifele az országból (Afară cu ungurii din țară!).

Mi most ezt megtettük, kijutottunk Európába.

A játékosok holtfáradtak voltak, ez főleg az utolsó percekben látszott, viszont az odaadással és az akarattal nem volt baj. Egyedül a tudás kopott meg erre a mérkőzésre. De minden jó, ha a vége jó.

Futottam én is a díjkiosztó után a kupával a szurkolók felé. Boldog vagyok, hogy szurkolóinknak ekkora örömet okozhattunk.

– A két kupagyőzelem összehasonlítása?

– A tavaly sokkal jobbak voltunk, akkor végig mi irányítottuk a meccset, tudtuk, hogy meglesz, idén viszont mindkét csapat gyengébben teljesített, végig benne volt az, hogy aki gólt rúg, az megnyeri a meccset. Volt most egy olyan pillanat, amikor azt hittem, nem lesz meg a győzelem. Ez a tizenegyeseknél volt, amikor az első büntetőt elhibáztuk...

Négy év alatt három kupadöntőt játszott a Sepsi OSK, két trófea pedig a háromszékiek vitrinjébe került Fotó: Pinti Attila

– Mi a véleménye a jegyelosztásról?

– Ország-világ látta, mi történt, és az nem elfogadható. A stadionban csak 3000 Sepsi OSK-szurkoló lehetett jelen a 9000 kolozsvárival szemben. Amikor elkezdték árusítani a jegyeket online, nekünk jelezték, hogy ez az adott napon 16 órakor kezdődik. Mi mindenkit értesítettünk erről, de erre fel elkezdték két órával korábban, és ezt az U drukkerei tudták, megvették előlünk a jegyek többségét. Végül a Sepsi OSK-nak összesen 3000 szurkolója volt.

Közülük vonattal 750-en érkeztek, de voltak szurkolók a határon belülről és határon kívülről is. Köszönjük Ferencváros, Dunaszerdahely, Topolya. Ez csodálatos, az összefogásnak éreztük az erejét!

– A mérkőzés előtti motiváló beszéde?

– Most is volt motiváló beszédem. Ennek az első mondata így hangzott: Én hoztam a szikrát, a tüzet, és azt szeretném látni, hogy bennetek ég a láng. Sajnos, ma nem égett, mert ma gyengébben játszottunk. Az a valóság, hogy nem játszottunk jól, de ezzel nem szeretném elrontani az öröm pillanatait. Egy gyengébb meccs volt, de gratulálok a fiúknak az odaadásért.

Fotó: Pinti Attila

– Milyen volt a kupadöntő bíráskodása?

– Én általában nem foglalkozom a bíráskodással. Tudjuk, hogy a bírók nem a mi barátaink. Ők bíráskodjanak ahogy akarnak, csak mi a labdát juttassuk be többször a hálóba, mint az ellenfél. Ma is bejuttattuk, tévéfelvétel bizonyítja ezt, de nem adták meg a gólt. Vajon miért nem nézték vissza, miért van a VAR?

– Mi várható a következő bajnokságban?

– Reálisan kell gondolkozni, reálisan látni a helyzetet.

Nekünk nincs meg az az anyagi hátterünk, hogy a bajnoki címért harcba szálljunk. Ehhez kellene még legalább 4–5 millió euró…

Ha jövőre is ott leszünk az első hatban, akkor az nekünk nagyobb siker lenne, mind amilyen az, ha megnyeri a bajnokság a CFR, az FCSB vagy a Farul. A következő idényben is megcélozzuk a kupát és a jobb kupaszereplést. Tavaly mentünk egy kört a nemzetközi kupában, idén egy körrel többet szeretnénk menni.

– Következik az utolsó bajnoki, a Craiova elleni meccs.

– Tisztességesen be szeretnénk fejezni a bajnokságot. Tudom, hogy a játékosok feje már nem ott jár, de szeretném, hogy azok, akik a zárómeccsen pályára lépnek, azok 100 százalékot adjanak ki magukból.

– A Kolozsvári U szurkolótábora?

– Ideje, hogy rájöjjenek arra:

mi ellenfelek vagyunk és nem ellenségek. És fordítva, nekünk se legyenek ők ellenségek, hanem ellenfelek.
Román újságírók kérdései

A jelenlévő, szenzációhajhász bukaresti újságírók inkább arra voltak kíváncsiak, hogy elmegy-e Cristiano Bergodi edző? Liviu Ciubotariu lesz-e az új edző? Mikor és mennyiért távozik Marius Ștefănescu Craiovára?

Fotó: Pinti Attila

Diószegi erre azt válaszolta, hogy tárgyalnak Bergodival a szerződés meghosszabbításáról, és ő azt szeretné, ha az olasz szakember maradna. „Ez csak tőle függ. Mi nem tárgyalunk más edzővel addig, amíg nekünk van edzőnk. Nem tudok arról, hogy Ștefănescu Craiovára távozna, egyelőre egyetlen játékosunknak sincs hivatalosan ajánlata más csapattól. Azt viszont tudom, hogy a kupadöntőn az egyik játékosunkat egy komoly európai klub monitorizálta, de erről egyelőre többet nem mondhatok el” – volt ezekre a kérdésekre Diószegi László válasza.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.