Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

„Tízezren megyünk Csíkszeredába” – már mozgósítanak a Dinamo szurkolói

Horváth Bálint Ottó 2024. május 19., 17:52 utolsó módosítás: 2024. május 19., 17:55

A számukra fenntartott csekély mennyiségű belépő nem akadályozza meg a Bukaresti Dinamo szurkolóit abban, hogy nagy számban utazzanak Székelyföldre az FK Csíkszereda elleni, az élvonalba jutásért kiírt osztályozó visszavágójára.

„Tízezren megyünk Csíkszeredába” – már mozgósítanak a Dinamo szurkolói
Mindössze 125 bukaresti drukker lehet a csíkszeredai stadionban számukra kijelölt szektorban. Korábbi felvétel Fotó: Veres Nándor

A párharc első mérkőzését hétfőn 20 órától játsszák le a fővárosi Nemzeti Arénában, amelyre a jelenlegi adatok szerint már több mint 30 ezer jegyet értékesítettek, de akár telt ház előtt is pályára léphetnek a csapatok. Az FK Csíkszeredának is lesznek szurkolói az ország legnagyobb stadionjában, legalább ötvenen feliratkoztak a klub által rendelkezésre bocsátott ingyenes buszra.

Az egy héttel későbbi csíkszeredai visszavágóra a Dinamo szurkolói alig 125 belépőt kapnak, mivel a protokoll szerint a vendég klub drukkerei a stadion befogadóképességének 5 százalékára tarthatnak igényt.

Ennek ellenére azonban a bukaresti szurkolói csoportosulás közölte, hogy a csekély mennyiségű belépő nem lehet akadály számukra abban, hogy sokkal többen a helyszínre utazzanak, még ha nem is tekinthetik meg az eseményeket a stadionban.

„Két mérkőzés áll előttünk, amelynek eredményét csak mi tudjuk meghatározni, a játék és a stadionban uralkodó hangulat alapján. A meccsre vannak játékosaink, de a skandálásunkat az egész országnak hallania kell. Csíkszeredába 125 jegyet adtak nekünk.

Már most bejelentjük, hogy vasárnap és hétfőn, május 26-án és 27-én tízezren megyünk Csíkszeredába. Nincs szükségünk jegyekre. A hazaiak lesznek azok, akik idegenben fogják érezni magukat a saját stadionjukban, amelyet több ezer kutya (a Dinamo szurkolóinak beceneve – szerk. megj.) vesz majd körül az ország minden részéből. A dalainkat a csapat akkor is hallani fogja, ha a stadionon kívül leszünk”

– fogalmazott közleményében a Cătălin Hîldan szurkolói csoportosulás.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.