Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyés Róbert: minden játékos átérzi, hogy mekkora esély előtt állnak

Dobos László 2024. május 19., 13:40 utolsó módosítás: 2024. május 19., 13:44

Az FK Csíkszereda második ligás futballcsapata hétfőn Bukarestben, a Dinamo ellen vívja a szezon egyik legfontosabb mérkőzését. Az élvonalba jutásért kiírt párharc első találkozója előtt a vezetőedző és a csapatkapitány nyilatkozott a Székely Sportnak.

Ilyés Róbert: minden játékos átérzi, hogy mekkora esély előtt állnak
Galérianézet
Ilyés Róbert reméli, hogy megtalálják a Dinamo gyenge pontjait Fotó: Pinti Attila

Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda vezetőedzője játékosként magas szinten futballozott, közel 500 élvonalbeli mérkőzése van, a Bukaresti Rapiddal nyert bajnokságot és Román Kupát, valamint szerepelt a nemzetközi porondon is. Edzőként az FK Csíkszeredával is csúcsra érne.

– Elérkezett a nagy nap, hétfőn Bukarestben, a Dinamo ellen az osztályozó első mérkőzésén érdekelt a csíki futballcsapat. Hogyan sikerült a felkészülés az utolsó héten?

A csíki futballisták elárulták, milyen eredménnyel térnének haza a Dinamo ellen
A szezon legfontosabb mérkőzéseire készül az FK Csíkszereda labdarúgó együttese. Ilyés Róbert legénysége a Bukaresti Dinamo ellen csatázik az élvonalba jutásért. A hétfő esti első mérkőzés előtt a székelyföldi csapat három meghatározó játékosát kérdeztük.

– Klubunk történetének legfontosabb mérkőzése következik. Tudják a fiúk is, érzik ezt. Egész héten százszázalékosan, motiváltan edzett mindenki. Mindenki szeretne játszani, ott szeretne lenni a kezdő tizenegyben.

Mindenki átérzi, tudja, hogy egy ilyen esély, ami előtt állunk, nem biztos, hogy valakinek az egész karrierje során megadatik. Én hiszek a fiúkban, abban hogy ami bennük van azt ki fogják adni, maximumot nyújtanak majd.

– Készülnek valamilyen különleges taktikával?

– Kielemeztem az utolsó 3-4 mérkőzésüket. Tudjuk kik a legjobb játékosaik. Úgy gondolom, hogy a támadószektorban vannak nekik az erős pontjaik.

Erre nagyon fel kell készüljünk, a védelmünk nagyon pontos kell legyen, egyetlen kis hibát sem szabad megengedjünk. Tudjuk, hogy a nagy csapatoknak elég, ha van egy helyzetük, mert azt kihasználják.

Az elemzést az utolsó napokban is folytatjuk, remélem, hogy megtaláljuk az ők gyenge pontjaikat, ahol a védelmüket meg tudjuk bontani. Azért nekik is vannak problémáik a védelemben.

– Milyen eredménnyel lenne elégedett Bukarestben?

– Számunkra a legfontosabb, hogy ne kapjunk ki. Szinte biztos, hogy telt ház előtt fogunk játszani.

Ilyenkor a játékosok is sokkal motiváltabbak, úgyhogy egy pozitív eredményre számítok.

Tudjuk, hogy ők az esélyesek, mivel az első ligában szerepeltek, de szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, hogy maradjanak meg az esélyeink is az itthoni visszavágóra.

Kelemen Dávid szerint egész héten pozitívan készültek

Az FK Csíkszereda csapatkapitánya 2020 óta a székelyföldiek játékosa. A 31 éves hátvéd szerepelt az U19-es és az U21-es magyar válogatottban, felnőtt karrierjét az MTK-ban kezdte, majd az FK-hoz való érkezése előtt megfordult a Paks, a Békéscsaba, a Nyíregyháza és a Vasas csapatában is.

Kelemen Dávid szerint a Dinamo ellen nem szabad hibázni Fotó: FK Csíkszereda

– Egy sikertelenebb perióduson van túl a csapat, de a legfontosabb mérkőzés következik a legtöbb FK-játékos számára. Hogyan látja ezt?

– Nem vagyunk túl egy jó szérián, de én azt mondom, hogy szét kell választani a kettőt, mert azért ez az osztályozó meccs más.

A Dinamo ellen játszunk, és az mindenkit fel kell, hogy dobjon. Várhatóan telt ház lesz, de magunk mögött tudjuk a szurkolóinkat, az erőt amit képviselnek, úgyhogy csak pozitívan állunk hozzá, így is készültünk egész héten, és szerintem nem lesz probléma.

Mindenki játszani szeretne ezen a mérkőzésen, és százszázalékot teszünk bele, aztán meglátjuk hogyan fordulunk a visszavágóra.

– Említette a közönséget, és azt, hogy az ország legnagyobb arénájában játszanak. Ez a legtöbbjük számára újdonság. Mennyire lehet ez akadályozó tényező, vagy ösztönző a játékosoknak?

– Nyilván nagy nyomás lesz rajtunk, mert a szurkolók hajtják majd a Dinamót. De én úgy gondolom, hogy inkább pozitívan kell ránk hasson, ennyi néző előtt azért nem minden nap focizik egy játékos, főleg a bukaresti arénában.

– Ilyés Róbert vezetőedző azt emelte ki, hogy a Dinamónak a támadó szekciója az erősebb. Hogyan tudnak erre felkészülni?

– Így van, a támadóik elég jók, de kielemezzük a játékosokat egyénileg, és így fel tudunk készülni ellenük.

És ahogy a mester is mondta, ott nem szabad hibázni, mert ez egy első osztályú csapat, élvonalbeli tapasztalattal rendelkező játékosokkal. Minden hibát kihasználhatnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.