Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A csíki futballisták elárulták, milyen eredménnyel térnének haza a Dinamo ellen

Dobos László 2024. május 18., 11:41 utolsó módosítás: 2024. május 18., 11:45

A szezon legfontosabb mérkőzéseire készül az FK Csíkszereda labdarúgó együttese. Ilyés Róbert legénysége a Bukaresti Dinamo ellen csatázik az élvonalba jutásért. A hétfő esti első mérkőzés előtt a székelyföldi csapat három meghatározó játékosát kérdeztük.

A csíki futballisták elárulták, milyen eredménnyel térnének haza a Dinamo ellen
Galérianézet
Az FK Csíkszereda játékosait faggattuk Fotó: Pinti Attila

Hat évvel ezelőtt, 2018 novemberében, a labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében az FK Csíkszereda büntetőlövések után hazai pályán legyőzte a Bukaresti Dinamot. Azon a mérkőzésen Csürös Attila és Veres Szilárd kezdő volt, az akkor még 17 éves Gyenge Szilárd kapus pedig a lelátóról nézte a mérkőzést, de amint elmondta, az ünneplésre ő is befutott a pályára.

Csürös Attila szerint csodás emlékek maradtak meg arról az emlékezetes kupameccsről, a mai napig beszélnek róla, és most is szóba jött, miután eldőlt, hogy a Dinamo csapatát kapták az osztályozón. „Tudunk meríteni abból, viszont az a meccs lejárt, ez teljesen más mérkőzés lesz, más a mi keretünk, más az övék, és ez keményebb meccs lesz” – hangsúlyozta Csürös.

Gyenge Szilárd, az FK Csíkszereda kapusa Fotó: FK Csíkszereda

A kapus Gyenge Szilárd akkor még ifi játékosként a lelátóról követte a hat évvel ezelőtti az eseményeket. „Egy olyan hangulat övezte az egész Dinamo elleni meccset, ami jelen pillanatban is érezhető.

Már önmagában hidegrázós az a tény, hogy sok-sok ezer jegyet eladtak, de a saját esélyeinket kihasználva egy jó mérkőzést szeretnénk játszani Bukarestben”

– nyilatkozta a Székely Sportnak a csíki hálóőr.

Minden poszton fontos a hibátlan teljesítmény

A 2018-as, Dinamo elleni meccsen a csíkiak egyik hőse Bordás Dániel kapus volt, és Gyenge Szilárd szerint nem lenne rossz, ha most is így alakulna. Veres Szilárd tudatában van annak, hogy a Dinamo egy nagyon jó, tapasztalt játékosokból álló csapat, de mindent meg fognak tenni, hogy az FK akarata érvényesüljön a középpályán. „Meghatározó a közpálya, de ezen a meccsen még nagyobb fontosságot kap. Le kell zárjuk előlük a támadósávokat, tudjuk, hogy nekik van két nagyon jó támadó középpályásuk, őket semlegesíteni kell” – nyilatkozta Veres.

Csürös Attila Fotó: FK Csíkszereda

Csürös Attila szerint pedig a Dinamo csatárainak semlegesítése érdekében a védekezésben nagyon fegyelmezettek kell legyenek, és fontos lesz a hidegvér.

Nagy lesz a nyomás a dinamós szurkolók részéről

Csürös Attila azt mondta, tudatában vannak annak, hogy csapatukból ekkora szurkolótábor előtt még senki sem játszott. „Ismerjük a Dinamo szimpatizánsait, az országban a második legnagyobb táboruk van. Remélem, ott leszünk fejben, és le tudjuk majd győzni azt a nyomást” – hangsúlyozta.

Veres Szilárd (jobbról) Fotó: FK Csíkszereda

Veres Szilárd szerint pedig ezek azok a meccsek, amiért elkezdtek a legtöbben focizni, mindenki ilyenekről álmodott, hogy az ország legnagyobb stadionjában, több tízezer ember előtt játsszon. Szerinte ez nem visszahúzó erőnek kellene legyen, hanem egy plusz motiváció.

Pozitívan kell hozzáálljunk, és nekünk ez egy öröm kell legyen, hogy ott focizhatunk. Mindent bele kell adjunk, hogy egy jó eredménnyel jöjjünk el onnan”

– folytatta Veres.

Gyenge Szilárd azt mondta, hogy ki tudja zárni a nézőket, a nyomást. Egyébként Gyenge és Csürös számára a szintén bukaresti Ghencea Stadion volt az eddigi legnagyobb sportlétesítmény, ahol játszottak. Veres pedig a Kolozsvári CFR, illetve a CS Mioveni játékosaként Craiován az Oblemenco Stadionban, és természetesen a kolozsvári arénában is pályára lépett.

Jó a hangulat az öltözőben

A játékosok elmondták, hogy az öltözőben remek az összhang, mindenki motivált, mindenki várja a meccset. Arra a kérdésünkre, hogy milyen eredménnyel lennének elégedettek Gyenge a győzelmet említette, Veres szerint is nyerni szeretnének, de egy döntetlen is jó lenne.

Ha nyernénk, az egy óriási bravúr lenne, de ha le tudnánk ikszelni, akkor az előnyünkre válhatna a visszavágón, a hazai pályán”

– zárta a beszélgetést Csürös Attila.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.