Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Továbbjutott csoportjából a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2021. november 24., 21:09

Zsinórban negyedik sikerét aratta az Európa Kupa csoportkörében a Sepsi-SIC, és miután a török Elazig Il Özel Idare vendégeként is győzni tudtak, az is eldőlt, hogy a háromszékiek az egyenes kieséses szakaszban folytathatják nemzetközi szereplésüket.

Továbbjutott csoportjából a Sepsi-SIC
Fotó: Miska Brigitta

A székelyföldi együttes úgy utazhatott Törökországba, hogy amennyiben sikerül diadalmaskodniuk, a csoportkör utolsó fordulójának eredményeitől függetlenül továbbjutnak, és folytathatják menetelésüket nemzetközi porondon is. És azt, hogy ez eltökélt szándékuk, már a találkozó első részében megmutatták, ugyanis a Wallace-Pasic-Fraser trió eredményes játékának köszönhetően az első negyedet kilenc pontos előnnyel zárták (11-20).

A folytatásban Zoran Mikes tanítványai ezt a különbséget növelni is tudták, aztán hirtelen megtorpantak, támadásban alig jött össze valami, és a védelmük is fellazult.

Ezt pedig nem hagyhatták büntetlenül a házigazdák, előbb felzárkóztak, majd egy 13-0-s sorozattal fordítottak, és hogy ebből nem lett túl nagy baj, az Pasicnak köszönhető, aki a nagyszünet előtt még faragni tudott a zöld-fehérek hátrányából (37-34).

Térfélcsere után is akadozva indult a szentgyörgyi lányok játéka, de szerencséjükre a törökök is hibát hibára halmoztak, míg aztán Ghizilă két triplával ébresztőt fújt, majd Fraser értékesített büntetőivel máris a Sepsi-SIC vette át a vezetést. A következő percekben nagy küzdelem jellemezte a mérkőzést, és nagyon kellett, hogy előbb Pasic a hárompontos félkörön kívülről, majd Ghizilă is pontosan célozzanak, így a háromszékiek négy pontos előnnyel várhatták az utolsó tíz percet (49-53).

Fotó: Miska Brigitta

A záró felvonás első perceiben Jovana Pasic csapatkapitányhoz méltóan vitte a hátán csapatát,

védekezésben labdát szerzett, támadásban közelről és távolról is betalált a gyűrűbe, amivel a zöld-fehérek növelni tudták a különbséget. Ezt követően pedig Fraser mutatta meg tudását, egymaga összedobált zsinórban tizenegy pontot, Pasic triplája pedig végleg bebiztosította a Sepsi-SIC győzelmét.

Törökországi sikerének köszönhetően a székelyföldi együttes az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül továbbjutott csoportjából,

de december 1-jén még tiszteletét kell tennie az anyaországban, amikor a már biztos kieső UNI Győr vendégeként lép majd pályára.

Női kosárlabda Európa Kupa, B csoport, 5. forduló:
Elazig Il Özel Idare–Sepsi-SIC 65–71 (11–20, 26–14, 12–19, 16–18)
Sepsi-SIC: Fraser 32 (1x3), Pasic 21 (4x3), Wallace 10 (2x3), Ghizilă 8 (2x3), Orbán. Cserék: Podar, Cătinean, Botos, Croitoru, Nemes. Edző: Zoran Mikes.
Elazig: Razheva 21, Yalcinkaya 14 (1x3),Pulliam 12 (1x3), Morgan 10 (2x3), Dabakoglu 4. Cserék: Yalcin 4, Sonmez, Turk, Tokatli, Bakir. Edző: Aziz Akkaya.
Játékvezetők: Hrvoje Cavar (bosnyák), Maksim Zhitlukhin (orosz), Milosav Kaludjerovic (montenegrói).

A csoport másik mérkőzésén:
BC Prometey (ukrán)–UNI Győr 94–68 (23–16, 25–22, 28–12, 18–18)

Rangsor:
1. BC Prometey 9 pont,
2. Sepsi-SIC 9,
3. UNI Győr 6,
4. Elazig Il Özel 6.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.