Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Negyvenöt percig volt játékban a magyar válogatott az Európa-bajnokkal

MTI 2023. január 18., 23:15

A második félidő közepéig tartotta a lépést Svédországgal a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, végül az Európa-bajnok lelépte a nemzeti csapatot és 37–28-ra győzte le szerdán este Göteborgban.

Negyvenöt percig volt játékban a magyar válogatott az Európa-bajnokkal
A svédek minden hibát büntettek Fotó: MTI/Kovács Tamás

A második percben megszerzett előnyét előbb magabiztosan őrizte, majd Hampus Wanne vezérletével növelni is tudta az Európa-bajnoki címvédő, vb-ezüstérmes svéd csapat. A magyarok szakmai stábja cserékkel próbálkozott, de az első időkérését meglepetésre nem használta ki, veszni hagyta az első félidőben.

Támadásban kevesebbet hibázott a válogatott, mint két napja Portugália ellen, védekezésben viszont nagyon ritkán tudott hatékony lenni.

Lékai Máténak eddig mindhárom meccsen volt kihagyott büntetője, és egyet ezúttal is elhibázott. Ennek ellenére a svédek nem tudtak elhúzni – a 16. perctől felváltva estek a gólok –, de hatékony támadójátékkal négy találattal vezettek a szünetben.

Nagy különbség volt a két együttes között az első felvonásban, hogy a svédek hétszer találtak be a szélekről, a magyarok viszont csak egyszer.

A második félidőben sem tudtak közelebb kerülni a házigazdákhoz a magyarok, José María Rodríguez Álvarez szövetségi kapitány mégis a 48. percig várt az időkéréssel, amikor az ellenfél már 30–23-as előnyben volt. A magyar játékosok ezúttal is nagyot küzdöttek, miközben a gyorsan kézilabdázó svédeken inkább a felszabadultság látszott.

Nehéz volt áttörni a svéd védelmi falat Fotó: MTI/Kovács Tamás

Lékai Mátéék továbbra is szinte kizárólag középen erőltették a támadásokat, a szélsők alig kaptak labdát,

miközben a skandinávok egy 5-0-s sorozattal fölényessé tették sikerüket, sőt az 55. percben már tíz találat volt a különbség.

Mikler Roland hét, Székely Márton négy, a hazaiaknál Andreas Palicka 15 védéssel zárt. Utóbbi csapattársa, a mezőny legjobbjának megválasztott Hampus Wanne kilenc gólt lőtt, Albin Lagergren és Eric Johansson egyformán hatszor talált be. A magyar együttes legjobbja Rosta Miklós volt, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett. Bóka Bendegúz ötször talált be.

A két csapat 44. egymás elleni mérkőzésén 17 magyar győzelem és négy döntetlen mellett 23. alkalommal nyertek a svédek.

A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk – a csoportkörben a Koreai Köztársaságot 35–27-re, Izlandot 30–28-ra legyőzték, viszont Portugáliától 27–20-ra kikaptak, így két pontot vittek magukkal a középdöntőbe.

Pénteken 19 órától Brazília, vasárnap 21.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság lesz az ellenfelük.

Férfi kézilabda-világbajnokság, középdöntő, 1. forduló, II. csoport:
Svédország–Magyarország 37–28 (18–14)
hétméteresek: 2/1, illetve 4/3
kiállítások: 4, illetve 6 perc
Magyarország: Mikler – Bóka 5, Szita 1, Lékai 2, Bánhidi 3, Ancsin 3, Rodríguez. Cserék: Sipos, Ilic 1, Bodó 3, Rosta 7, Hanusz 2, Szöllősi 1, Székely, Bujdosó.
További eredmények: Portugália–Brazília 28–28 (12–11), Zöld-foki szigetek–Izland 30–40 (13–18).

A csoport állása: 1. Svédország 6 pont, 2. Izland 4, 3. Portugália 3 (81-78), 4. Brazília 3 (76-82), 5. Magyarország 2, 6. Zöld-foki Köztársaság 0. A negyeddöntőbe az első két helyezett jut.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.