Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Férfi kosárlabda-világbajnokságot rendezne Románia

Székely Sport 2022. január 11., 18:27

A Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) vezetősége a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) képviselőivel kedden többek között arról is tárgyalt, hogy 2027-ben Romániában rendezhetik a férfi kosárlabda-világbajnokságot.

Férfi kosárlabda-világbajnokságot rendezne Románia
Fotó: Haáz Vince

A megbeszélés első felében szó esett az egyik legfrissebb olimpiai sportágról, a 3x3-as kosárlabdáról, amelynek világszintű fejlesztésében Románia is nagy szerepet vállalt – áll a COSR Facebook-oldalán megjelent beszámolóban.

A 3x3-as ifjúsági kosárlabda-világbajnokságot idén októberben rendezik, és az egyik társrendező Románia lesz. Az, hogy Kolozsvár, Bukarest vagy Jászvásár lesz a helyszín, azt a későbbiekben fogják pontosítani.

Mihai Covaliu, a Román Olimpiai Bizottság elnöke és George Boroi főtitkár Andreas Zagklis FIBA-főtitkárral és tanácsadójával, Michel Filiau-val arról is tárgyalt,

hogy 2027-ben Bukarestben rendezhetik a férfi kosárlabda-világbajnokságot – erre még nem volt példa a sportág történetében.

A helyszín a tavaly átadott, multifunkcionális Diadalív Aréna (Arcul de Triumf) lenne.

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség idén lesz kilencven éves, Románia is részt vett az 1932-es alapításakor. A FIBA képviselői ennek kapcsán több látogatást is tesznek az alapító tagoknál (Görögország, Olaszország, Argentína, Svájc, Lettország, Portugália, illetve Csehország és Szlovákia), Románia volt az első, ahova megérkezett a FIBA vezérkara.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.