Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kettős vereséggel esett ki a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2021. december 22., 21:16 utolsó módosítás: 2021. december 22., 22:17

Második mérkőzését is elbukta a Sepsi-SIC a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásában. Akárcsak egy héttel korábban, a szerdai ankarai visszavágón is a török Orman Genclik együttese bizonyult jobbnak, így a háromszékiek elbúcsúztak a kontinensviadaltól.

Kettős vereséggel esett ki a Sepsi-SIC
Fotó: Miska Brigitta

A zöld-fehérek hazai kudarcukat követően huszonnyolc pontos hátránnyal utaztak Törökországba, hogy megpróbálkozzanak a lehetetlennel, és a visszavágón ledolgozzák ezt a különbséget. Az Orman Genclik azonban túl kemény diónak bizonyult, és bár kiegyensúlyozott küzdelem zajlott a pályán, a házigazdák az első tíz perc végére hét pontos előnyt dolgoztak ki (18-11).

A folytatásban feljavult a szentgyörgyi lányok támadójátéka, pontosabban céloztak, és a 16. percben Ghizilă triplájával átvették a vezetést. Ez viszont nem tartott sokáig, mert szinte azonnal érkezett a törökök válasza is, de Zoran Mikes tanítványai nem lankadtak, újra sikerült fordítaniuk, Orbán és Fraser találatainak köszönhetően a találkozó felénél két ponttal vezettek (35-37).

Szünet után azonban fogyni látszott a háromszékiek ereje, és néhány perc elteltével a hazaiak már tízpontos előnyhöz jutottak. Egy időkéréssel sikerült ugyan megtörni a lendületüket, de ez csak annyira volt elegendő, hogy valamelyest csökkenjen a korábbi különbség (58-52).

Fotó: Miska Brigitta

Az utolsó tíz percben, amikor a továbbjutás sorsa már végleg eldőlt, a zöld-fehérek mindent megtettek annak érdekében, hogy egy győzelemmel szépen búcsúzzanak. Fraser, Wallace és Podar találataival sikerült is felzárkózniuk, de a fordítás már nem jött össze, a találkozó az Orman Genclik hárompontos győzelmével ért véget.

Rövid karácsonyi vakáció után a Sepsi-SIC a Román Kupa negyeddöntőjében folytatja szereplését, december 28-án a Brassói CSU Olimpia vendégeként lép pályára, a visszavágót pedig két nappal később rendezik a Sepsi Arénában.

Női kosárlabda Európa Kupa, rájátszás, visszavágó:
Orman Genclik–Sepsi-SIC 72–69 (18–11, 17–26, 23–15, 14–17).
Orman Genclik: Fitik 18 (3x3), Robinson 16 (3x3), McCowan 16, Uzun 4, Lucet 2. Cserék: Gezgin 8 (2x3), Avci 4, Gokdemir 2, Kartaltepe 2, Halac, Yazici. Edző: Alper Durur.
Sepsi-SIC: Fraser 30, Wallace 9 (1x3), Pasic 11 (1x3), Ghizilă 8 (2x3), Podar 7 (1x3). Cserék: Orbán 4, Cătinean, Croitoru, Nemes, Botos. Edző: Zoran Mikes.
Vezették: Maka Kupatadze (grúz), Diana Lapanovic (szlovén), Jevgenyij Nagornij (ukrán).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.